****SPICY BLOEMKOOLSTAMPPOT METKROKANTE CHORIZO****

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2018

Bloemkool is een echte allemansvriend.
Met zijn milde smaak past hij zich makkelijk aan  in vele
gerechten en kan hij ingredienten met een sterkere smaak
heelo goed naast zich hebben. Sterker nog: deze krachtige
ingredienten heeft bloemkool juist nodig om niet te vlak van 
smaak te zijn.Zo is de uitgebakken Corizo in dit resept
   een prima match !

 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=1 eetl.Olijfolie
=1 grote Ui, gesnipperd.
= mespunt Komijnzaad of Komijnpoeder
=1 droge Chorizoworst zonder vel en in stukjes gesneden.
=1 rode Peper, in deunne ringetjes
=500 gram kruimige Aardappelen,geschild en in kleine blokjes.
=1 Bloemkool. = 1 eetl. Boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
+++KOEKENPAN+++
+++KOOKPAN+++

Bereidingswijze

1. Verhit de Olie op een lage standin een koekenpan en fruit hierin
de Ui ca. 5 minuten op een lage stand.
Voeg de Komijn en rode Peper toe en fruit nog 1 minuut.
2.Neem uit de pan en houd apart. Verhit de pan opnieuw en bak
hierin de stukjes Chorizo op een lage stand in een paar minuten
krokant. Houd apart. 3.Kook intussen de Aardappelblokjes in ca. 10 minuten gaar in
water en zout. Snijd de roosjes en de steel bloemkool toe aan de aard-
appels en kook afgedekt nog 5 minuten.
4.,.Giet af en laat uitlekken. Schep terug in de pan en voeg de boter toe.
Stamp tot een grove puree en breng op smaak met peper
Chorizo

Bron

MCD Supermarkten++

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten