Bananenbrood - havermout/boekweit zonder suiker met kokos en noten

  • Nederlands, Brood
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-03-2018
  • Bananenbrood - havermout/boekweit zonder suiker met kokos en noten

    Bananenbrood - havermout/boekweit zonder suiker met kokos en noten

    Bananenbrood - havermout/boekweit zonder suiker met kokos en noten

  • Bananenbrood - havermout/boekweit zonder suiker met kokos en noten

    Bananenbrood - havermout/boekweit zonder suiker met kokos en noten

    Bananenbrood - havermout/boekweit zonder suiker met kokos en noten

Ik kan zelf geen tarwe eten en experimenteer veel met glutenvrije broden bakken. Dit bananenbrood lijkt wat meer op echt brood en is gezoet met jam van gewelde, gedroogde vijgen en abrikozen.Op verzoek van familie en vrienden heb ik dit recept nu op Smulweb geplaatst.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
100 gr havermoutvlokken
100 gr boekweitmeel (de helft kan evt vervangen worden door boekweitgrutten)
50 gr kokos
3-4 eetlepels (kokos)olie
3-4 eetlepels gebroken ijnzaad (hoeft niet)
75 gr noten/zaden (wat je lekker vindt: pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten, amandelen, walnoten, cashewnoten etc)
3-4 eieren (ligt aan de grootte)
3-4 bananen (bij 4 meer bananensmaak ;-))
10-15 st gedroogde vijgen
10-15 st gedroogde abrikozen
1,5 zakje bakpoeder (of flinke theelepel baking soda)
1 flinke eetlepel kaneel of speculaaskruiden (hoeft niet)
citroensap uit flesje of van halve citroen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3416,27 kcal
Koolhydraten 415,21 g
Eiwitten 84,46 g
Vetten 142,97 g
Benodigdheden
Cakevorm
keukenmachine
oven

Bereidingswijze

Een avond/dag van te voren:
Doe de 15 st gedroogde vijgen en 15 st abrikozen in bakje met warm water om ze te laten wellen.
De volgende dag giet je de vijgen en abrikozen af pureer je ze vervolgens in een blender/Keukenmachine tot jam.

Verwarm de oven voor op 180gr (bij heteluchtoven op 160gr).
Snij de bananen in schijfjes en doe deze in de kom van de keukenmachine. Voeg hier de havermout, boekweit, kokos, lijnzaad, eieren, olie, vijgen/abrikozenjam, zakje bakpoeder en kaneel/speculaaskruiden (evt snufje zout) aan toe en meng het geheel in de keukenmachine. Als het goed gemengd is een flinke hoeveelheid citroensap erin doen en nog even opnieuw mengen (activeert bakpoeder). Tot slot voeg je de noten, zaden en/of vruchten er toe. Het beste is deze er handmatig doorheen te scheppen, zodat ze heel blijven.

Vet de cakevorm in. Ik gebruik een vorm van glas. Heb je die niet, dan is het handig de cakevorm eerst met keukenpapier te bekleden. Doe het deegmengsel in de vorm. Je kunt ook nog noten/zaden/vuchten bovenop doen ter versiering. Tip: leg het in een 'strepenpatroon' met tussenruimte op de cakevorm, zodat je makkelijk plakken kunt snijden!

Afhankelijk van je oven moet het bananenbrood 35-45 min de oven in. Check na zo'n 35 min even hoe gaar het brood is door er een sateprikker in te steken. Blijft de prikker schoon is je brood goed!

Serveertip

Je kunt ook honing gebruiken als zoetstof. Ook lekker stukjes met appel, cranberry's of andere (gedroogde) vruchten erdoor. Je kunt eindeloos variëren met dit basisrecept en is natuurlijk ook goed als hartige variant te maken met olijven, zongedroogde tomaten, paprika etc.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten