Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Pasteis de Nata

Pasteis de Nata

Door: Smult

  • Portugees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-03-2018

Ingrediënten 12 personen


- 1 ei
- 2 eidooiers
- 100 g suiker
- Merg van 1 vanillestokje
- 2 el maizena
- 400 ml volle melk
- Ca. 275 g bladerdeeg, koelvers of ontdooid


Verder heb je nodig


- Plasticfolie
- Muffin plaat met 12 holtes, ingevet
- Taartrooster (optioneel)


Pasteis de Nata ook wel Pasteis de Belem is een van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C

2. Klop met de garde, ei, eidooiers, suiker, vanillemerg en maizena in een steelpan door elkaar. Voeg al kloppend langzaam melk toe tot je een glad geheel hebt.

3. Zet de steelpan op middelhoog vuur en blijf roeren tot het mengsel indikt. Haal de pan van het vuur zodra het begint te borrelen. Giet de custard vla in een kom en leg een laag plasticfolie direct op het oppervlak van de vla. Zo voorkom je dat zich een vel vormt terwijl de vla afkoelt.

4. Gebruik je kleine vierkante vellen bladerdeeg, plak ze dan aan elkaar tot een rechthoek door de randen even met je vinger nat te maken. Rol er kort overheen zodat de vellen goed aan elkaar zitten. Gebruik je een groot opgerold vel, sla dan deze stap over.

5. Rol het bladerdeeg vel op tot een rol en snijd in de rol in 12 'wielen' van gelijke dikte. Leg in elke holte van de muffin vorm een wiel, met de snijkant naar boven. Druk elk wiel met je vingers iets uit en omhoog tegen de zijkanten van de holtes.

6. Lepel de custard vla in de bladerdeeg bakjes. Vul ze niet helemaal tot de rand, maar stop circa 1 centimeter onder de bladerdeeg rand. Bak de pasteis circa 20 minuten in de oven tot de bovenkanten van de gebakjes goudbruin zijn.

7. Laat ze 5 minuten afkoelen en eet ze warm, of laat ze verder afkoelen op een taartrooster

Tags, ,

Bron

Smult



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top