Pasteis de Nata

  • Portugees, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-03-2018
  • Pasteis de Nata

    Pasteis de Nata

    Pasteis de Nata

Pasteis de Nata ook wel Pasteis de Belem is een van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
- 1 ei
- 2 eidooiers
- 100 g suiker
- Merg van 1 vanillestokje
- 2 el maizena
- 400 ml volle melk
- Ca. 275 g bladerdeeg, koelvers of ontdooid
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Plasticfolie
- Muffin plaat met 12 holtes, ingevet
- Taartrooster (optioneel)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C

2. Klop met de garde, ei, eidooiers, suiker, vanillemerg en maizena in een steelpan door elkaar. Voeg al kloppend langzaam melk toe tot je een glad geheel hebt.

3. Zet de steelpan op middelhoog vuur en blijf roeren tot het mengsel indikt. Haal de pan van het vuur zodra het begint te borrelen. Giet de custard vla in een kom en leg een laag plasticfolie direct op het oppervlak van de vla. Zo voorkom je dat zich een vel vormt terwijl de vla afkoelt.

4. Gebruik je kleine vierkante vellen bladerdeeg, plak ze dan aan elkaar tot een rechthoek door de randen even met je vinger nat te maken. Rol er kort overheen zodat de vellen goed aan elkaar zitten. Gebruik je een groot opgerold vel, sla dan deze stap over.

5. Rol het bladerdeeg vel op tot een rol en snijd in de rol in 12 'wielen' van gelijke dikte. Leg in elke holte van de muffin vorm een wiel, met de snijkant naar boven. Druk elk wiel met je vingers iets uit en omhoog tegen de zijkanten van de holtes.

6. Lepel de custard vla in de bladerdeeg bakjes. Vul ze niet helemaal tot de rand, maar stop circa 1 centimeter onder de bladerdeeg rand. Bak de pasteis circa 20 minuten in de oven tot de bovenkanten van de gebakjes goudbruin zijn.

7. Laat ze 5 minuten afkoelen en eet ze warm, of laat ze verder afkoelen op een taartrooster

Bron

Smult

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten