1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Ovenschotel sperziebonen met ham champignons en kaas

Ovenschotel sperziebonen met ham champignons en kaas

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2018

Ingrediënten 2 personen


300 gram sperziebonen
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
1 eetlepel zonnebloemolie
150 gram achterham in reepjes
75 gram champignons in plakjes
75 gram geraspte belegen kaas
peper, zout, nootmuskaat
maggi-aroma of worcestersaus

600 gram kruimige aardappelen
20 gram roomboter
Scheutje melk


Verder heb je nodig


Ovenschaal
pan voor aardappelen en sperziebonen
vergiet
aardappelstamper of mixer (geen staafmixer)


Sperziebonen weer eens anders...
Sperziebonen weer eens anders...

Sperziebonen kun je met heel veel andere ingrediënten combineren.
Ik had nog wat ham en champignons over en had zin in een ovenschotel.
Zo ontstond dit lekkere recept.
Ook erg lekker voor kinderen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Laat de gare aardappelen goed droogstomen.
Meng de aardappelen met de boter en de melk en maak hier met behulpt van ee aardappelstamper een stevige puree van.

Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout.
Laat de bonen goed uitlekken in een vergiet.

Verhit de olie in een koekenpan.
Bak hierin de champignons lichtbruin.
Voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe en bak even mee.
Roer de champignons, hamreepjes en 2/3 deel van de geraspte kaas door de bonen.
Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat en een paar druppels maggi-aroma of worcestersaus.

Verdeel de sperziebonen over de bodem van de ovenschaal.
Verdeel de aardappelpuree over de bonen.
Strooi het restant geraspte kaas over de puree.

Zet de schaal plm. 30 €" 40 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot het geheel een mooie goudbruine kleur heft gekregen.





Serveertip

In plaats van ham zijn spekreephes (wel even bakken vooraf) ook lekker in deze ovenschotel.
Ook erg lekker met blokjes tomaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top