1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Russische keuken
  5. Gemarmerde chocoladepavlova met noten

Gemarmerde chocoladepavlova met noten

Door: Smu1webmagazine

  • Russisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2018

Ingrediënten 6 personen


- 4 eiwitten
- 15 g maizena, gezeefd
- 2 tl citroensap
- snufje zout
- 150 g suiker
- 75 g pure chocolade

GANACHE
- 150 ml slagroom
- 150 g pure chocolade, in stukjes

TOPPING
- 250 ml slagroom
- 3 el suiker
- geroosterde gemengde noten, grof gehakt.
(bijv. hazelnoten, walnoten, pecannoten, pistachenoten)


Verder heb je nodig


- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Kleine spuitzak (optioneel)
- Platte schaal, maat van de pavlova

Gemarmerde chocoladepavlova met noten
Gemarmerde chocoladepavlova met noten

Pavlovataart is een taart gebaseerd op meringue, en genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 150°C. Klop eiwitten stijf in een brandschone kom. Voeg halverwege maizena, citroensap, zout en suiker toe en blijf kloppen tot je stijve pieken hebt.

2. Smelt chocolade au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met laagje kokend water), laat hem even afkoelen en schep hem losjes door het opgeklopte eiwit. Stop wanneer je een gemarmerd effect ziet, het moet GEEN egaal bruin mengsel worden.

3. Schep het eiwit op de bakplaat en spreid het met een spatel of lepel uit tot een vorm naar keuze; rond is het makkelijkste. Maak de laag niet te dun, strijk glad of maak piekjes, net wat je leuk vindt.

4. Schuif de bakplaat in de oven en draai de temperatuur terug naar 120°C. Bak de pavlova circa 45 minuten, maar blijf erbij en check regelmatig of hij niet te bruin wordt. De buitenkant moet stevig aanvoelen. Zet de oven uit, doe de deur op een kier en laat de pavlova minstens 60 minuten afkoelen. Haal hem dan van de bakplaat en leg hem op een platte schaal.

5. Verhit voor de ganache slagroom in een steelpannetje en breng tegen de kook aan, maar laat hem niet koken! Doe intussen stukjes chocolade in een hittebestendige kom. Giet de warme slagroom over de chocolade en roer tot het een glad mengsel is geworden. Laat de ganache afkoelen en schep hem eventueel in de spuitzak.

6. Klop vlak voor het serveren slagroom voor de topping stijf met suiker. Schep een paar flinke klodders op de pavlova en bestrooi royaal met noten. Spuit er tot slot wat ganache over. Als je geen spuitzak hebt, kun je de ganache ook over de slagroom sprenkelen met een lepel.

Tags,

Bron

Simone van den Berg, Smult



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top