Gevulde ravioli met ree en beurre noisette

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2018
  • Gevulde ravioli met ree en beurre noisette

    Gevulde ravioli met ree en beurre noisette

    Gevulde ravioli met ree en beurre noisette

Wild heeft een karakteristieke aromatische smaak, doordat de dieren in de natuur veel beweging hebben gehad en daar het eigen voedsel bij elkaar hebben gescharreld. Eigenlijk dus het scharrelvlees bij uitstek, bevat weinig vet en is bovendien nog eens rijk is aan ijzer en eiwitten. De bereiding van wild kan ook nog eens simpel zijn! Meer inspiratie vind je op Wildplaza.com!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
24 lasagnevellen
12 mooie salieblaadjes
300 g reefilet
100 g flespompoen (in blokjes gesneden)
2 el salie (fijn gesneden)
200 ml zonnebloemolie
1 el olijfolie
150 g boter
losgeklopt ei
¼ Spaanse peper (extra fijn in blokjes gesneden)
peper & zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1024,99 kcal
Koolhydraten 103,30 g
Eiwitten 18,96 g
Vetten 58,42 g

Bereidingswijze

1.Blancheer de lasagnevellen en laat ze in koud water liggen. Bak de pompoen en breng deze op smaak met peper & zout. Snij de reefilet in kleine blokjes en meng die met de salie, Spaanse peper en pompoen. Breng op smaak met peper & zout.
2.Neem een lasagnevel en leg daar een eetlepel van de massa op. Smeer de randjes in met het losgeklopt ei en plak er weer een plakje bovenop. Steek de ravioli rond uit en leg ze op een ingevet bord koel weg.
3.Maak ondertussen de beurre noisette. Verwarm de boter in een steelpannetje. Als de boter eenmaal gesmolten is, moet je hem op het vuur laten staan tot hij karamelkleurig is geworden. Zeef de beurre noisette door een fijne bolzeef.
4.Zet een grote pan met water op en doe er zout en 1 el olijfolie in. Kook hierin de ravioli in 5 minuten gaar. Zet ondertussen een hoge pan op het vuur met daarin 200 ml zonnebloemolie. Laat dit warm worden. Frituur hierin de salieblaadjes en haal ze er dan uit met een draadspatel. Leg ze te drogen op een stuk keukenrolpapier.
5.Verdeel de ravioli over de borden, schenk de beurre noisette erover en garneer met de gefrituurde salieblaadjes.

Bron

http://www.wildplaza.com/nl/recepten/ree/gevulde-ravioli-met-ree-en-beurre-noisette

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten