Tsje­chi­sche var­kenslap­jes

  • Tsjechisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-2018
  • Tsje­chi­sche var­kenslap­jes

    Tsje­chi­sche var­kenslap­jes

    Tsje­chi­sche var­kenslap­jes

Winterse kost van de bovenste plank , erg lekker , makkelijk en goedkoop  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd + extra voor bestuiven)
1 ei (losgeklopt)
1 1/2 tl zout
100 ml halfvolle melk
25 g boter
1 schaal varkens-filetlapjes (a la minute (300 g))
2 uien (in ringen)
2 tl karwijzaad
1 pak zuurkool (500 g)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


-Doe het bakmeel, ei en zout in een kom. Voeg beetje bij beetje, al kloppend met een mixer met deeghaken de melk toe. Kneed tot een soepel maar niet plakkerig deeg.
-Vorm met bebloemde handen 8 balletjes van het deeg.
-Kook de knoedels 10 min. in ruim water met zout gaar.

-Verhit ondertussen de boter in een koekenpan.
-Bestrooi het vlees met peper en zout en bak 2 min. Keer halverwege.
-Neem uit de pan en bak de ui 3 min. in het achtergebleven bakvet.
-Voeg het karwijzaad en de zuurkool met vocht toe.
-Leg het vlees op de zuurkool.
-Stoof met de deksel op de pan 8 min. Verdeel de zuurkool met het vlees over 4 borden. Serveer met de knoedels.

Bron

AH

Serveertip

Tip:
Oud brood? In Tsjechië voegen ze het in stukjes toe aan het knoedeldeeg.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten