
300 ml rode wijn
150 ml rode-wijnazijn
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 ui (in stukken)
1 winterpeen ((250 g), geschrapt en in stukken)
750 g sukadelapjes
20 g boter
50 g kruidkoek (verkruimeld)
2 eetlepels appelstroop
1 appel (geschild en in stukjes)
azijn
Dit klassiek Duits suddervlees marineren we 1 dag van te voor ,lekker met rösti en spitskool. Overheerlijk gerecht !
-Breng de wijn met de azijn, laurier, kruidnagels, ui en winterpeen aan de kook en laat 10 minuten koken. Laat vervolgens afkoelen.
-Doe het vlees in een schaal en schenk de marinade erover. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat een nacht in de koelkast marineren. U kunt het vlees laten marineren tot u het de dag erop gaat bereiden.
-Dep het vlees droog met keukenpapier en bewaar de marinade.
-Verhit de boter in een braadpan, bak het vlees bruin in 5 minuten. Keer halverwege.
- voeg de marinade toe en laat op zeer laag vuur 1 uur garen.
-Neem het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
-Zeef de marinade en laat op hoog vuur in ca. 5 minuten tot de helft inkoken.
-Voeg de kruidkoek, de appelstroop en de appel toe.
-Laat de saus op laag vuur 15 minuten binden.
-Breng op smaak met peper, zout en azijn.
- Schenk dit over het vlees.
AH