1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Sau­er­bra­ten

Sau­er­bra­ten

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-02-2018

Ingrediënten 4 personen


300 ml rode wijn
150 ml rode-wijnazijn
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 ui (in stukken)
1 winterpeen ((250 g), geschrapt en in stukken)
750 g sukadelapjes
20 g boter
50 g kruidkoek (verkruimeld)
2 eetlepels appelstroop
1 appel (geschild en in stukjes)
azijn



Sau­er­bra­ten
Sau­er­bra­ten

Dit klassiek Duits suddervlees marineren we 1 dag van te voor ,lekker met rösti en spitskool.  Overheerlijk gerecht !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Breng de wijn met de azijn, laurier, kruidnagels, ui en winterpeen aan de kook en laat 10 minuten koken. Laat vervolgens afkoelen.
-Doe het vlees in een schaal en schenk de marinade erover. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat een nacht in de koelkast marineren. U kunt het vlees laten marineren tot u het de dag erop gaat bereiden.
-Dep het vlees droog met keukenpapier en bewaar de marinade.

-Verhit de boter in een braadpan, bak het vlees bruin in 5 minuten. Keer halverwege.
- voeg de marinade toe en laat op zeer laag vuur 1 uur garen.
-Neem het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
-Zeef de marinade en laat op hoog vuur in ca. 5 minuten tot de helft inkoken.
-Voeg de kruidkoek, de appelstroop en de appel toe.
-Laat de saus op laag vuur 15 minuten binden.
-Breng op smaak met peper, zout en azijn.
- Schenk dit over het vlees.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top