Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Filippijnse keuken
  5. Caldereta ( Filippijnse stoofpot van kip )

Caldereta ( Filippijnse stoofpot van kip )

Door: marcdepester

  • Filippijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-02-2018

Ingrediënten 4 personen


700 à 750 gram kippenpoten of drumsticks of kipkarbonades (bovenste deel van de poot)
1/4 liter kippenbouillon
1/4 theelepel peper
1 volle theelepel zout
2 -3 laurierblaadjes
circa 250 gram vastkokende aardappelen
circa 200 gram winterpeen
1 ui (100 gram)
1 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook
1 (groene) paprika
40 gram groene olijven - zonder pitten -
1 blikje tomatenpuree (60 gram)
40 gram smeerleverworst of leverpastei uit een blikje
1 eetlepel azijn






Pittige stoofpot van kip

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Pak een kleine kook- of steelpan met deksel (liefst één waar de kip net naast elkaar in past).
-Leg de laurierblaadjes in de pan.
-Ontvel de kip (het vel wordt niet gebruikt) en doe de kip in de pan en giet de bouillon er bij.
-Voeg 1 volle theelepel zout en 1/4 theelepel peper toe.
-Breng de kip aan de kook, leg een deksel op de pan en laat de kip circa 25 - 30 minuten zachtjes koken (langer mag ook)
Intussen:
-Schil en pit de aardappelen. Snijd ze in - circa 2 centimeter grote - blokjes. Bewaar ze tot gebruik onder water.
-Maak de wortel(s) schoon (schrap ze onder de kraan of schil ze met een dunschiller).
-Snijd de wortel(s) in - circa 1 centimeter grote - blokjes en zet ze opzij voor later gebruik.
-Maak de paprika schoon (wassen, steel, zaden en zaadlijsten verwijderen) en snijd hem in blokjes of repen.
-Pel en snipper de ui.

-Pak een grote kook-, hapjes- of Koekenpan met deksel, doe er een eetlepel olie in zet 'm op een matige hittebron.
-Fruit de uiensnippers en paprika - af en toe omscheppend - in de olie tot de ui lichtbruin en paprika beetgaar is
Intussen:
-Pel de knoflook en hak of snijd de tenen fijn en fruit de knoflook mee met de uien en paprika.
-Halveer de olijven.

Verder ( als de uien lichtbruin zijn):
-Doe de tomatenpuree, smeerleverworst en olijven bij het uien / paprikamengsel in de pan en zet de hittebron onder de pan uit.
-Haal de kip uit de bouillon en leg hem op een bord.
-Doe de wortel- en aardappelblokjes (zonder het water !) in de bouillon voeg - alleen als het nodig is - water toe tot de blokjes net onder staan.
-Breng de bouillon aan de kook, leg een deksel op de pan en kook de blokjes gaar (duurt circa 10 minuten vanaf het moment dat de bouillon kookt)

Intussen:
Ontbeen de kip en snijd het kippenvlees in stukjes en doe ze bij het ui- en paprikamengsel in de pan.

Verder (als de wortel- en aardappelblokjes gaar zijn):
-Zet de hittebron onder de pan met wortel- en aardappelblokjes uit.
-Schep of giet een flink scheut kippenbouillon (uit de pan wortel- en aardappelblokjes) bij het ui- en paprikamengsel.
-Zet de pan met het ui- en paprikamengsel op een halfhoge hittebron en roer de bouillon door het ui- en paprikamengsel tot er een gladde saus ontstaan is.
-Roer de rest van de bouillon door de saus en breng de saus op dikte.
-Roer de aardappel en wortelblokjes er door en breng de caldereta op smaak met een eetlepel azijn en zo nodig nog zout en / of (cayenne) peper


Tags

Serveertip

TIP :
Gebruik geen kipfilet of panklare kipreepjes want die worden te droog door de lange stooftijd.

Bron

De kooktips



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top