1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Filippijnse keuken
  5. Fi­lip­pijn­se run­der­stoof­pot

Fi­lip­pijn­se run­der­stoof­pot

  • Filippijns, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-02-2018

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels olie
500 g doorregen runderlappen (in stukken)
1 grote ui (grofgesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 eetlepel chilipoeder
1 pot vleesfond (380 ml)
25 g witte rijst
40 g pinda's
250 g sperziebonen (schoongemaakt)
1 grote aubergine (in blokjes)
3 eetlepels Thaise vissaus
2 eetlepels sojasaus



Fi­lip­pijn­se run­der­stoof­pot
Fi­lip­pijn­se run­der­stoof­pot

Overheerlijke 'pittige' stoofpot uit de Filippijnen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-in braadpan olie verhitten en vlees (in gedeelten) op hoog vuur in 5 min. bruinbakken. Op bord leggen.
-In bakvet ui en knoflook met chilipoeder 3 min. fruiten.
-Vlees en vleesfond toevoegen en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper.
-Vlees afgedekt in 2-3 uur zachtjes (op vlamverdeler) laten gaarsudderen.

- Intussen in droge koekenpan rijst goudbruin roosteren, blijven omscheppen. Rijst op bordje laten afkoelen.
-In keukenmachine of in de vijzel de geroosterde rijst en pinda's fijnmalen.
-Rijst en pinda's door stoofvocht roeren.
-Sperziebonen en aubergine door stoofvlees scheppen en in 30 min. zachtjes gaarstoven.
-Scheutje water toevoegen als saus te dik wordt.
-Op smaak brengen met vissaus en sojasaus.
-Eventueel bestrooien met koriander en/of bosui.
- Lekker met rijst.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top