Bratwurst met uiensaus en rösti

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Bratwurst met uiensaus en rösti

    Bratwurst met uiensaus en rösti

    Bratwurst met uiensaus en rösti

Bratwurst met uiensaus en rösti, tijdens de wintersport eet je het op de berg. Maak het nu ook thuis met mijn recept! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Voor de zwiebelnsaus:
4 uien, in ringen
Klont roomboter
300 ml bier
1 runderbouillonblokje
1 el maizena met 2 el water

Voor de rösti:
4 grote aardappelen, geschild en geraspt
10 g bieslook, fijn gesneden
1 tl mosterdpoeder
1 tl kerriepoeder
1 tl zout
1 ei
100 g kaas

Voor de braadworsten
4 braadworsten
1 el kerriepoeder
1 el paprikapoeder
verse peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 505,15 kcal
Koolhydraten 26,58 g
Eiwitten 27,88 g
Vetten 27,67 g
Benodigdheden
Grillpan, koekenpan, Snijplank en mes,

Bereidingswijze

1. Bak de uien met de roomboter in een Koekenpan totdat deze bruin kleuren. Schenk hier het bier bij en voeg het bouillonblokje toe. Meng de maizena met het koude water en schenk dit ook bij de saus. Roer door, breng kort aan de kook en laat indikken op een laag pitje.
2. Meng alle ingrediënten voor de rösti met elkaar in een kom. Verhit een koekenpan en bak de rösti's als kleine pannenkoekjes.
3. Smeer de braadworsten ondertussen in met de kruiden en grill deze ongeveer in 10 minuten gaar in een grill-pan.
4. Serveer de worsten met de rösti en de zwiebelnsaus. Garneer met verse peterselie.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Sabine_Gaastra avatar

Doorsturen

Home Recepten