1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Cake
  6. Carrot cake

Carrot cake

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2018

Ingrediënten 4 personen


150 g glutenvrije bloem
4 eetlepels zonnebloemolie
1 sinaasappel
1 eiwit
3 eieren
2 grote wortelen
enkele druppels citroensap
200 g bloemsuiker
1 koffielepel kaneelpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
1 zakje bakpoeder
70 g rietsuiker
100 g walnoten


Carrot cake
Carrot cake

Makkelijk en lekker nagerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil en rasp de wortelen. Rooster de noten kort in een antikleefpan, schud regelmatig. Zet even apart. Trek zestes van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en het kaneelpoeder.
Splits de hele eieren. Klop de eidooiers met de riet- en de vanillesuiker tot een luchtig geheel in een andere kom. Meng het bloemmengsel er voorzichtig door. Voeg de geraspte wortelen, de olie, de sinaasappelszestes (houd enkele sinaasappelszestes apart) en de helft van het sap toe, en meng. Houd een paar noten apart voor de afwerking en meng de rest door het beslag.
Klop de 3 eiwitten tot een stevige sneeuw en spatel voorzichtig door het beslag.
Giet in een siliconen cakevorm en bak in de oven gedurende 40 min. Prik erin met een mes om te kijken of hij gaar is. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
Klop het resterende eiwit op en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe, terwijl je blijft kloppen. Klop tot een stevig eiwit en voeg nog enkele druppels citroensap toe. Overgiet de afgekoelde cake met het glazuur en werk af met de walnoten en enkele sinaasappelszestes.

Tags

Bron

Delhaize



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top