Witlofstamppot met brie en ham
- Nederlands, Bijgerecht
- 20-30 min.
Lekkere stamppot met de ingrediënten die ik toevallig in huis had en meteen weer eens wat anders dan anders.
Ik heb hier rauwe witlof in gebruikt en omdat en nog wat meer koude ingrediënten in gaan, raad ik je aan om de stamppot even in de oven te zetten zodat alles een beetje op temperatuur komt.
Ook kun je natuurlijk de witlof eventjes kort roerbakken. Doe er dan meteen de hamblokjes doorheen.
Ingrediënten 4 personen
- 1 kg aardappelen (kruimig)- 500 gram witlof
- 1 punt brie (200 gram)
- 150 gram gekookte hamblokjes
- 1 sjalotje
- 1 el mosterd
- peper/zout/nootmuskaat
- melk
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen gaar en giet ze af. Voeg melk, peper, zout, nootmuskaat en mosterd toe en stamp alles door elkaar tot een glad geheel.
- Voeg de gesnipperde sjalot, fijngesneden witlof, in blokjes gesneden brie en hamblokjes toe en schep alles goed door elkaar.
- Laat dit nog ongeveer 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 150 graden verwarmen.