Feestelijke nacho schotel met pulled chicken

  • Wereld, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-02-2018
  • Feestelijke nacho schotel met pulled chicken

    Feestelijke nacho schotel met pulled chicken

    Feestelijke nacho schotel met pulled chicken

Deze nacho's zijn perfect voor elk feest! Ze zijn super lekker en snel. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g nachochips
3 kipfilets, gepocheerd
100 ml BBQ -saus
1 el komijnzaadpoeder
1 el chilipoeder
1 paprika, in reepjes gesneden
150 g geraspte mozzarella
2 bosuitjes, in ringen gesneden
10 g peterselie, fijn gesneden
10 g koriander, fijn gesneden
50 g geraspte cheddarkaas
1 avocado
200 ml creme fraiche
50 ml chilisaus
sap van een halve limoen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1033,08 kcal
Koolhydraten 82,61 g
Eiwitten 41,36 g
Vetten 57,70 g
Benodigdheden
Mixer

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de kip in een mengkom en trek deze uit elkaar met de Mixer.
3. Voeg de BBQ-saus, paprika, komijzaadpoeder en chilipoeder toe aan de kip en meng dit door elkaar.
4. Bekleed de bakplaat en verdeel hier de nacho's over. Verspreid de pulled chicken met paprika over de nacho's. Strooi hier de kaas en de helft van de bosui en peterselie over.
5. Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 10 minuten.
6. Maak ondertussen de guacomole door de avcocado met een el creme fraiche en het sap van een halve limoen fijn te prakken. Maak de 'buurtdip' door de rest van de creme fraiche te mengen met de chilisaus en de gesneden koriander.
7. Haal de bakplaat uit de oven, verdeel hier de guacomole, buurtdip en de rest van de kruiden over.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten