Koolhydraatarme nasi van bloemkool
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een heerlijke nasi van bloemkool, daardoor koolhydraatarm en extra vitamientjes door de bloemkool.
Ingrediënten 4 recipe.people
Ingrediënten400 gr bloemkool rijst
3-4 eieren
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode peper
200 gr kip
250 gr Chinese roerbakmix
Snuf komijn
Scheut ketjap
2 bosuien
Kroepoek voor er bij (optioneel)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 189,90 kcal |
Koolhydraten | 12,10 g |
Eiwitten | 20,95 g |
Vetten | 5,44 g |
Bereidingswijze
Je kunt bloemkoolrijst kant en klaar kopen bij de meeste grotere supermarkten of zelf maken door een aantal roosjes bloemkool fijn te hakken of te schaven.
Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn.
Fruit deze aan in een pan met een beetje olie.
Voeg de kip in kleine stukjes toe en bak een paar minuten mee tot hij bijna gaar is.
Voeg de komijn en ketjap toe
Schep dan de roerbakgroenten, bosui en de bloemkoolrijst er door.
Voeg een snufje peper en zout toe.
Bak in een Koekenpan de eieren tot een spiegelei of omelet.
Serveer de bloemkool nasi met een ei, kroepoek en eventueel wat extra bosui en rode peper naar smaak.
Bron
Internet en aangepast naar eigen smaak.