Mango-sesam-kip-teriyaki
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Deze Mango kip sesam teriyaki is een superlekkere variatie op wat je al kent aan teriyaki. Verrassende saus en heerlijk zachte kip. In plaats van kipfilet gebruik je de dijfilet, deze zorgt voor een malse beleving. Mango en sesam gaan goed samen in de teriyaki saus, smullen maar!
Ingrediënten 4 personen
Voor de saus:8 dadels, in heet water geweekt
40 ml sojasaus
20 ml rijstazijn
1 teen knoflook
1 plakje verse gember
Voor de rest:
1 ui, gesnipperd
4 kippendijen
chilipoeder
50g bloem
2 mango's
100ml kippenbouillon
Voor de topping:
1 el sesamzaadjes
1 bosui in ringen
Benodigdheden
Blender/staafmixerBereidingswijze
1. Maak de saus: Pureer de dadels met het warme water, en voeg de rest van de ingrediënten toe. Blijf malen tot een mooie gladde saus.
2. Snijd de kip in blokjes en doe in een kom. Schep goed om met bloem, chilipoeder, peper en zout.
3. Verhit wat olie in een Koekenpan en voeg de ui en kip toe.Bak bruin.
4. Voeg de saus toe, en wat van de bouillon. Voeg meer bouillon toe als dat nodig is. Dek de pan af en laat alles 10 minuten sudderen.
5. Schep de mango door de kip en warm deze een paar minuten mee.
6. Schep over op een mooie schaal en bestrooi met sesam en bosui.
Serveertip
Serveer er rijst bij.