Mango-sesam-kip-teriyaki

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-02-2018
  • Mango-sesam-kip-teriyaki

    Mango-sesam-kip-teriyaki

    Mango-sesam-kip-teriyaki

Deze Mango kip sesam teriyaki is een superlekkere variatie op wat je al kent aan teriyaki. Verrassende saus en heerlijk zachte kip. In plaats van kipfilet gebruik je de dijfilet, deze zorgt voor een malse beleving. Mango en sesam gaan goed samen in de teriyaki saus, smullen maar!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de saus:
8 dadels, in heet water geweekt
40 ml sojasaus
20 ml rijstazijn
1 teen knoflook
1 plakje verse gember


Voor de rest:
1 ui, gesnipperd
4 kippendijen
chilipoeder
50g bloem
2 mango's
100ml kippenbouillon

Voor de topping:
1 el sesamzaadjes
1 bosui in ringen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender/staafmixer

Bereidingswijze

1. Maak de saus: Pureer de dadels met het warme water, en voeg de rest van de ingrediënten toe. Blijf malen tot een mooie gladde saus.
2. Snijd de kip in blokjes en doe in een kom. Schep goed om met bloem, chilipoeder, peper en zout.
3. Verhit wat olie in een Koekenpan en voeg de ui en kip toe.Bak bruin.
4. Voeg de saus toe, en wat van de bouillon. Voeg meer bouillon toe als dat nodig is. Dek de pan af en laat alles 10 minuten sudderen.
5. Schep de mango door de kip en warm deze een paar minuten mee.
6. Schep over op een mooie schaal en bestrooi met sesam en bosui.

Serveertip

Serveer er rijst bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten