Paddenstoelenpasteitjes (vega)

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2018
  • Paddenstoelenpasteitjes (vega)

    Paddenstoelenpasteitjes (vega)

    Paddenstoelenpasteitjes (vega)

  • Paddenstoelenpasteitjes (vega)

    Paddenstoelenpasteitjes (vega)

    Paddenstoelenpasteitjes (vega)

  • Paddenstoelenpasteitjes (vega)

    Paddenstoelenpasteitjes (vega)

    Paddenstoelenpasteitjes (vega)

  • Paddenstoelenpasteitjes (vega)

    Paddenstoelenpasteitjes (vega)

    Paddenstoelenpasteitjes (vega)

Geniet van deze heerlijke paddenstoelenpasteitjes. Deze zijn te vinden in Smult nummer 19 op bladzijde 57!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- Klont boter
- 750 g. gemengde paddenstoelen, in stukken
- 1/2 bosje tijm, blad geplukt
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 2 el (eetlepels) bloem
- 200 ml groentebouillon
- 200 ml slagroom
- 1 of 2 el citroensap
- Versgemalen zwarte peper en zout
- 4 velletjes bladerdeeg, ontdooid
- 1 eidooier, losgeklopt
- 4 ovenvaste kommetjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Keukenkwastje
- Oven
- Ovenvaste bakjes

Bereidingswijze

1. Verhit boter in een grote Koekenpan en bak hierin op hoog vuur in 5-10 minuten goudbruin. Voeg tijm en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Roer bloem erdoor.

2. Giet groentebouillon er geleidelijk bij en blijf roeren zodat een gladde saus ontstaat. Giet hier de slagroom geleidelijk bij en roer opnieuw glad.

3. Laat 5-10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

4. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

5. Verdeel het paddenstoelen mengsel met saus over de kommetjes.

6. Snijd uit bladerdeeg 4 cirkels. Rol ze indien nodig iets uit zodat ze ruim over de kommetjes vallen. Leg op elke kom een bladerdeegdakje en stop rondom in. Snijd met een scherp mes een inkeping in elk dakje. Bestrijk de dakjes met eidooier.

7. Bak de pasteitjes 15-20 minuten in de oven tot de dakjes opbollen en goudbruin zijn.

Bron

Smult

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 08-03-2018

Volgens mij is hier wat tekst weggevallen. Zie eerste zin van het recept. Is het de bedoeling dat hier staat" en bak hierin in 5-10 minuten de paddenstoelen goudbruin"? Voor een ragout is het ook handig om de hoeveelheid boter te vermelden. Belangrijk bij de hoeveelheid bloem en bouillon. Vr. groet, Petra Wiggers.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten