Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2018
  • Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

    Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

    Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

  • Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

    Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

    Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

  • Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

    Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

    Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

  • Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

    Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

    Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

  • Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

    Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

    Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

  • Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

    Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

    Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

  • Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

    Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

    Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

Een heerlijk geurende stoofpot uit Spanje. Weer eens een lekkere afwisseling op de vele stoofpotjes waarvan je nooit genoeg recepten kunt hebben.
Ik heb afgeleid van een variant die ik op Facebook voorbij zag komen en heb naar eigen idee aangepast qua ingrediënten en hoeveelheden.
Wat je erbij eet hangt ervan af wat je zelf lekker vind. Ik heb het gegeten met rijst maar aardappelen, puree of gewoon met een flink stuk grof bruinbrood is ook erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 1 kilo runderriblappen of sukadevlees
- 250 gram Chorizo (aan stuk)
- 1 tl zout
- 2 tl Spaans paprikapoeder (Pimenton de Vera)
- 2 uien
- 3 paprika's (1 groen, 1 geel en 1 rood)
- 10 teentjes knoflook (of 2 bolletjes Chinese knoflook)
- 1 blik gepelde tomaten met sap
- 2 laurierblaadjes
- 1 kaneelstokje
- enkele takjes verse tijm
- 2 dl sherry
- ½ liter rundvleesbouillon
- handvol olijven
- olijfolie (om in te bakken)
- eventueel peterselie om mee te garneren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snijd het vlees in blokjes en bak het rondom bruin in de olijfolie. Bestrooi het met peper en paprikapoeder.
- Snij de uien fijn en de paprika in reepjes, hak de knoflook en voeg dit allemaal samen met het blik gepelde tomaten toe aan het vlees. Roer het goed om en laat het even stoven.
- Doe de tijm, laurier, kaneelstokje en in stukjes gesneden Chorizo erbij en schep het weer allemaal goed door elkaar.
- Laat dit geheel weer even stoven en voeg de bouillon en de sherry toe. Laat dit samen op een klein pitje zachtjes ongeveer 2 uur stoven totdat het vlees zacht genoeg is.
- Voeg om het laatste moment de olijven toe en garneer naar wens met peterselie.
- Eet erbij wat je zelf lekker vind, denk daarbij aan rijst, pasta, gekookte aardappelen, pureen of een stuk donker brood.

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 05-03-2018

Hoi Laura. Hartstikke fijn dat jullie er ook van gesmuld hebben en dat er nog een volgende keer komt ;) Een scheutje Cognac als alternatief zou eventueel ook kunnen, al is dat natuurlijk niet zo Spaans. Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie _O_

ArualB avatar
ArualB 05-03-2018

Wij hebben ook gesmuld hier. Dacht alleen dat ik nog wat sherry had, niet dus. Wat meer bouillon gebruikt en de volgende keer met sherry. Dank je wel!

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 27-02-2018

Hoi Erwin, leuk om te horen dat jullie het heerlijk vonden. Bedankt voor je reactie en Smul ze nog vaker. Groetjes van Wilmie _O_

Delarosa avatar
Delarosa 26-02-2018

Hij was heerlijk Wilmie, gisteren en vandaag van geSmuld! Komt zeker vaker op tafel hier 😋 Dankjewel weer en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 26-02-2018

@Caro28 Fijn om te horen dat je het lekker vond. Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie _O_

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 26-02-2018

Succes ermee Erwin en Laura, laat maar een keer horen of het lekker was ;) Bedankt voor jullie reacties, groetjes van Wilmie _O_

Caro28 avatar
Caro28 21-02-2018

Zondag gemaakt. Erg lekker! Bedankt voor het recept

ArualB avatar
ArualB 19-02-2018

Nom,nom, wat een heerlijk recept weer Wilmie. Ik neem hem ook mee. Dank je wel.

Delarosa avatar
Delarosa 19-02-2018

Lekker Wilmie, ik neem hem mee van je! Dit wordt hem aankomend weekend ;) Dankjewel weer en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten