Frisse citroen bavarois

  • Europees, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-02-2018
  • Frisse citroen bavarois

    Frisse citroen bavarois

    Frisse citroen bavarois

Heerlijk recept uit Pauline's keuken, dat ik met succes gemaakt het voor het kerstdiner. Je kunt varieren met meer/minder citroen om het zuurder of minder zuur (voor kinderen) te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
sap van 1 citroen (ongeveer 0,8 dl)
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 blaadjes gelatine
300 gram kwark
125 ml slagroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de gelatine weken in koud water. Pers de citroen uit en verwarm het sap samen met de suiker en de vanillesuiker. Als de suiker opgelost is, haal je de pan van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes één voor één toe. Roer het mengsel goed door en laat dit een beetje afkoelen.
Klop in de tussentijd de slagroom stijf met een mixer.
Doe de kwark in een kom en voeg de afgekoelde citroensap toe. Meng dit goed door elkaar. Het lijkt eerst te gaan schiften, maar blijf roeren. Als het mengsel één glad geheel is geworden, spatel je voorzichtig de stijfgeklopte slagroom erdoor. Doe dit zo luchtig mogelijk.
Laat de bavarois opstijven in de koelkast.

Bron

https://uitpaulineskeuken.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten