Provençaalse velouté met mosselen

  • Frans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2018
  • Provençaalse velouté met mosselen

    Provençaalse velouté met mosselen

    Provençaalse velouté met mosselen

Pittige velouté soep uit de Provençe

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
10 cl verse room
1 dopje saffraanpoeder
peper
2 eetlepels olijfolie
1 kg mosselen
1 kruidentuil
1 knoflookteen
250 g juliennesoepgroenten (zakje klaar voor gebruik)
fijngesneden peterselie
10 cl droge witte wijn
1 dikke eetlepel bloem
cayennepeper
1 vetarm visbouillonblokje
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Stoof de groenten in de olie in een stoofpot op zacht vuur gedurende enkele minuten.
-Bestrooi met bloem, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe, het in 4 gesneden knoflookteentje, 50 cl water, het kruidentuiltje en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
-Maak ondertussen de mosselen schoon, doe ze in een kookpot, voeg de witte wijn toe en dek af. Laat ze , af en toe met de pot schuddend, 5 min. op hoog vuur koken tot ze allemaal open zijn.
-Laat ze even afkoelen en haal ze uit de schelp.
-Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren.
-Verwijder het kruidentuiltje uit de soep.

-Mix de soep, voeg de room toe, het saffraanpoeder, de cayennepeper en het gezeefde mosselvocht (50 cl). Vul aan met water indien je niet genoeg mosselvocht hebt.
-Breng opnieuw aan de kook en kruid eventueel met peper en zout.
-Voeg de mosselen toe en neem meteen van het vuur.
Serveer warm, bestrooid met de fijngesneden peterselie.
Geef er knapperig stokbrood bij of broodkorstjes.

Bron

delhaize

Serveertip

Kooktip

Spoel de mosselen zonder ze te laten weken: ze zouden open gaan en al hun zeewater verliezen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten