Bahiaanse kippenreepjes

  • Braziliaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-02-2018
  • Bahiaanse kippenreepjes

    Bahiaanse kippenreepjes

    Bahiaanse kippenreepjes

Maak je partner eens gelukkig met Valentijn door dit makkelijk Braziliaans gerecht te serveren . Geef er witte rijst bij. Zoals alle stoofschotels met tomaat, zal ook deze opgewarmd nog lekkerder zijn; aarzel dus niet om dit gerecht vooraf te bereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
fijngehakte verse koriander
1/2 ui
1/2 vers pepertje
peper
2 eetlepels olijfolie
1 partje limoen bio
20 cl kokosmelk
350 g kipfilet
60 g geroosterde pinda's
200 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
1 cm verse gember
10 cl water
1 koffielepel pinda's, fijngehakt
1/2 limoen (het sap)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Stoof de fijngehakte ui op een zacht vuur in een grote sauspan met de helft van de olijfolie.
-Voeg na 2 min. het in plakjes gesneden pepertje toe en de geraspte gember.
-Meng 2 min.
-Voeg dan de tomaten toe, de pinda's en de kokosmelk.
-Dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
-Snij ondertussen de kip in reepjes en bak op vrij hoog vuur in een braadpan met de andere helft van de olijfolie en roer regelmatig.
-Giet het limoensap in de steelpan bij de saus.
-Mix fijn tot de saus glad is.
-Voeg naar smaak het water toe zodat de saus dunner wordt.
-Doe er de kip bij en laat nog 10 min. stoven.
-Kruid met zout en peper en werk af met koriander.
-Dien warm op, bestrooid met de gehakte pinda's en versierd met een schijfje limoen.



Bron

delhaize

Serveertip


Alternatief: Vervang de helft van de kip door scampi's, een ongewone combinatie voor ons, maar heel courant in Zuid-Amerika.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten