Koolhydraatarme Rotiplaat(pannenkoek) +/- 2,4 gr. per portie.
- Surinaams, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Dit is voor het eerst dat het is gelukt een koolhydraatarme roti te maken die ook echt de eigenschappen van een roti heeft.
Hij blaast tijdens het bakken lichtjes op en op de bruine kleur (van het lijnzaad) na lijkt en smaakt het bijna net als een echte roti.
Niet zoals al die eierrecepten die niet meer zijn dan een veredelde omelet.
Ingrediënten 3 recipe.people
90 gram amandelmeel75 gram lijnzaadmeel
45 gram tarwegluten
1 eetlepel bakpoeder
2 theelepels zout (of naar smaak)
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel komijnzaadpoeder
1/2 theelepel kerriemassala
240 ml lauw water
6 á 8 eetlepels Kokosolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 593,24 kcal |
Koolhydraten | 7,15 g |
Eiwitten | 12,04 g |
Vetten | 54,61 g |
Benodigdheden
DeegrollerBakpapier
Kom
koekenpan
Bereidingswijze
Meng alle droge ingrediënten bij elkaar en doe op het laatst het water erbij. Meng het snel tot een deeg en laat het enkele minuten rusten. Maak er 3 bollen van en leg het tussen 2 vellen bakpapier. Rol met een deegroller platte roti bladen van ongeveer 2 millimeter dik en bak het in een pan met kokosolie op middelhoog vuur. Draai de roti om zodra hij goudbruin is en herhaal dit tot je 3 roti bladen hebt.
Dit is een aangepast recept van oanhskitchen wat van oorsprong een koolhydraatarm en glutenvrij recept was. Ik heb het één en ander aangepast waardoor het nog minder koolhydraten bevat en niet meer glutenvrij is.
Bron
Recept aangepast van https://oanhskitchen.nl