1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Erwtensoep
  5. Hollandse erwtensoep

Hollandse erwtensoep

Door: Groene_vingers

  • Nederlands, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-02-2018

Ingrediënten 10 personen


1000gr. spliterwten, 4 laurierblaadjes, zwarte peper, zout, 7 grote preien, 6 grote aardappels, 2 grote knolselderij, 2 rookworsten, 2 grote pakjes bacon spekjes, 2 uien, 10 bouillonblokjes, 4 grote runderbouillonblokjes, 1,8 kilo schouderkarbonade


Hollandse erwtensoep
Hollandse erwtensoep

Een heerlijk erwtensoep recept die ik ooit heb gekregen en zelf verder naar mijn smaak heb gebracht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de spliterwten met 5 liter water, de schouderkarbonade, laurierblaadjes peperkorrels en zout aan de kook. Draai het vuur laag, schep het schuim van het oppervlak en leg een deksel schuin op de pan. Kook ca. 40 minuten. Maak intussen de preien schoon en snijd ze in ringen. Schil de aardappels en selderijknol en snij deze in blokjes. Schep de schouderkarbonade uit de soep, verwijderen de botten en snij het in blokjes. Voeg dit met de prei, aardappels, knolselderij en spliterwten toe en kook ca. 45 minuten. Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe. Neem de worst uit de pan en snijd in stukken. Voeg de plakjes worst toe en warm nog ca. 5 minuten door.

Tags



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Groene_vingers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top