Spicy bloemkoolstamppot met krokante chorizo

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2018
  • Spicy bloemkoolstamppot met krokante chorizo

    Spicy bloemkoolstamppot met krokante chorizo

    Spicy bloemkoolstamppot met krokante chorizo

Hollandse pot met een lekker, pittige twist.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui (gesnipperd)
1 mespunt komijnzaad of
1 mespunt komijnpoeder (djinten)
1 rode peper (in dunne ringetjes)
1 chorizo (in stukjes, 250 g, zonder vel)
500 gram kruimige aardappels (geschild, in kleine blokjes)
1 bloemkool
1 eetlepel boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de komijn en rode peper toe en fruit nog 1 minuut. Neem uit de pan en houd apart.
Verhit de pan opnieuw en bak hierin de stukjes chorizo op een lage stand in een paar minuten krokant. Houd apart.
Kook intussen de aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar in water met zout. Snijd de roosjes en de steel van de bloemkool fijn. Voeg de fijngesneden bloemkool toe aan de aardappels en kook afgedekt nog 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
Schep terug in de pan en voeg de boter toe. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met peper.
Schep de gebakken ui en specerijen erdoor en serveer met de krokante chorizo.

Bron

Boodschappen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten