1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pulled Pork (slow cooker) met koolsla op n broodje

Pulled Pork (slow cooker) met koolsla op n broodje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-01-2018

Ingrediënten 4 personen


VOOR 4-6 PERSONEN:
Voor het vlees:
1 kilo Schouderkarbonade
200 ml water
75 ml witte wijnazijn
2 theelepels gerookt paprikapoeder
2 uien
5 teentjes knoflook
250 ml barbecuesaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
1 eetlepel Dijonmosterd
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
3 theelepels gedroogde tijm
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels cayennepeper

Voor de coleslaw:
150 gram winterwortel geraspt of julienne
300 gram witte of spitskool
2 eetlepels yoghurt
3 eetlepels mayonaise
1 middelgrote rode ui

Voor de saus:
Braadvocht uit de slowcooker
3 volle eetlepels donkerbruine basterdsuiker
2 volle theelepels Dijonmosterd
Ter garnering: 4 handjes rucola



-

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de ui in stukjes van ongeveer een centimeter groot en hak de knoflook fijn. Leg op de bodem van de slowcooker en verdeel hierover de resterende ingrediënten, behalve het vlees. Kruid met peper en zout en roer goed door.

Leg het vlees in de pan en breng eveneens op smaak met peper en zout. Leg de deksel op de pan en zet de slowcooker op de hoogste stand gedurende vijf uur.

Pulled pork Slowcooker0001
Maak ondertussen de coleslaw door de kool met de wortel te mengen. Snipper de ui en meng samen met yoghurt en mayonaise door de kool. Roer goed en breng op smaak met peper en zout. Laat tien minuutjes op kamertemperatuur staan.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zeef het vlees en bewaar in de pan van de slowcooker. Breng het braadvocht in een pannetje aan de kook en voeg de bruine suiker en mosterd toe. Laat een derde inkoken of totdat de saus mooi stroperig begint te worden.

Bak de broodjes in de oven gedurende acht à tien minuten. Proef de coleslaw en breng eventueel extra op smaak met yoghurt, mayonaise, peper en zout. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken en meng met een paar eetlepels van de saus.

Beleg de broodjes met een laagje rucola, coleslaw en pulled pork. Geniet en eet smakelijk!

Bron

Culy



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bo1988


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bo1988
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top