1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaamse bami met kasripo kip

Surinaamse bami met kasripo kip

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2018

Ingrediënten 5 personen


1. Kasripo Kip:
Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
2 uien
4 teentjes knoflook
800 gr kippendijenfilet
4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
4 tl tomatenpuree
1 tl pimentpoeder
1tl Trassie Trafasie (echte Surinaamse trassie)
2 tomaten
2 el Faja Lobi Pinda Sambel (grof gemalen)
1 tl bruine suiker
2 takjes selderij
2. Surinaamse Bami: Zie Recept Surinaamse Bami



Surinaamse bami met kasripo kip
Surinaamse bami met kasripo kip

De lekkerste Surinaamse bami

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Kasripo Kip:
STAP 1: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 2: Kippendijenfilet (gehalveerd) toevoegen en omscheppen.
STAP 3: Bak het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, gaar.
STAP 4: Voeg Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, pimentpoeder, Trassie Trafasie, tomaten (in stukjes gesneden), Pinda Sambel en bruine suiker toe, omscheppen en enkele minuten op matig vuur bakken.
STAP 5: 150 ml water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen en 25-30 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten pruttelen.
2. Surinaamse Bami: Zie Recept Surinaamse Bami

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angelawijn


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angelawijn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top