Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. tartaar van zalm en mosterd gelei III

tartaar van zalm en mosterd gelei III

Door: hans3333

  • Frans, Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2018

Ingrediënten 10 personen


500 gram gerookte Schotse zalm
3 gram witte peper uit de molen
½ bosje gehakte basilicum, 1 ragfijn gehakte sjalot
1 el. witte wijnazijn, 1 el olijfolie, 2 tl wasabipasta
MOSTERDGELEI:
2 dl gevogeltebouillon,
80 gram Limburgse mosterd
3 gram agar agar
6 sneetjes donker roggebrood en gezouten roomboter
wasabi-eitjes (groen gekleurde kaviaar toko , )
olijfolie extra vergine


Verder heb je nodig


Mengkom
platte schaal
uitsteek ring 7 cm doorsnee 4 cm hoog
kookpan

tartaar van zalm en mosterd gelei III
tartaar van zalm en mosterd gelei III

Koken en zelf niet mee eten , ik heb er geen probleem mee , sterker nog als je zoveel uur in de keuken staat dan is en je trek wel weg, plus je snoept en proeft tussen door genoeg , en je hebt gewoon geen tijd om je pannen uit het oog te verliezen.
er moest voor 6 man een een uitgebreid dinner komen , 5 gangen met restaurant uitstraling ( ja ja zaken lui doen alles om te scoren )
afijn, een tussen gerechtje ( vandaar de III er achter, de rest van het menue volgt, ik zou zeggen, spaar ze allemaal! ) waarvan mensen denken dat je in een profi keuken werkt , maar eigenlijk supermakkelijk is.
ingredienten zijn idd voor 10 personen , dus als er wat mislukt heb je nog herkansing , plus de kok moet toch proeven

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng in een pan je gevogelte bouillon samen met de mosterd aan de kook , voeg de agar toe, kook voor 2 minuten zacht door .
schenk vervolgens in een platte schaal , laagje van ongv. 2 mm
laat afkoelen , buiten de koelkast. steek er met de steker rondjes uit, zet vervolgens in de koelkast
hak de zalm tot tartaar, meng vervolgens met de azijn, olie , de kruiden en sjalot
druk een rondje uit het roggebrood, besmeer met wat boter, leg het terug in de steker , boterkant naar boven, vul met zalm , verwijder voorzichtig ! de steker , leg een plakje gelei op decoreer met de eitjes .
herhaal voor de rest.


Tags,

Serveertip

Serveer op kamer temp .

Bron

Circle de qourmets



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top