1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. tartaar van zalm en mosterd gelei III

tartaar van zalm en mosterd gelei III

Door: hans3333

  • Frans, Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2018

Ingrediënten 10 personen


500 gram gerookte Schotse zalm
3 gram witte peper uit de molen
½ bosje gehakte basilicum, 1 ragfijn gehakte sjalot
1 el. witte wijnazijn, 1 el olijfolie, 2 tl wasabipasta
MOSTERDGELEI:
2 dl gevogeltebouillon,
80 gram Limburgse mosterd
3 gram agar agar
6 sneetjes donker roggebrood en gezouten roomboter
wasabi-eitjes (groen gekleurde kaviaar toko , )
olijfolie extra vergine


Verder heb je nodig


Mengkom
platte schaal
uitsteek ring 7 cm doorsnee 4 cm hoog
kookpan

tartaar van zalm en mosterd gelei III
tartaar van zalm en mosterd gelei III

Koken en zelf niet mee eten , ik heb er geen probleem mee , sterker nog als je zoveel uur in de keuken staat dan is en je trek wel weg, plus je snoept en proeft tussen door genoeg , en je hebt gewoon geen tijd om je pannen uit het oog te verliezen.
er moest voor 6 man een een uitgebreid dinner komen , 5 gangen met restaurant uitstraling ( ja ja zaken lui doen alles om te scoren )
afijn, een tussen gerechtje ( vandaar de III er achter, de rest van het menue volgt, ik zou zeggen, spaar ze allemaal! ) waarvan mensen denken dat je in een profi keuken werkt , maar eigenlijk supermakkelijk is.
ingredienten zijn idd voor 10 personen , dus als er wat mislukt heb je nog herkansing , plus de kok moet toch proeven

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng in een pan je gevogelte bouillon samen met de mosterd aan de kook , voeg de agar toe, kook voor 2 minuten zacht door .
schenk vervolgens in een platte schaal , laagje van ongv. 2 mm
laat afkoelen , buiten de koelkast. steek er met de steker rondjes uit, zet vervolgens in de koelkast
hak de zalm tot tartaar, meng vervolgens met de azijn, olie , de kruiden en sjalot
druk een rondje uit het roggebrood, besmeer met wat boter, leg het terug in de steker , boterkant naar boven, vul met zalm , verwijder voorzichtig ! de steker , leg een plakje gelei op decoreer met de eitjes .
herhaal voor de rest.


Tags,

Serveertip

Serveer op kamer temp .

Bron

Circle de qourmets



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top