Lekker anders: Zoete aardappelstamp met spitskool en (kip-)shoarma

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-01-2018

Weer eens iets anders en erg lekker!
​De (kip-)shoarma kan je gewoon k&kl bij je slager halen, wel zo makkelijk en lekker..

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg zoete aardappels, geschild en in blokjes
1/2 bol knoflook, gepeld en teentjes gekneusd
2 el olijfolie
1 flinke ui, gesnipperd
1 tl kaneelpoeder
1 tl ketoembar
stukje gemberwortel, geschild en geraspt
1 kleine spitskool, in reepjes
1 el boter
versgemalen peper
1 el olijfolie
400 gr (kip)shoarma, slager k&kl
1 el vloeibare honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank
scherp mes
rasp
kookpan
hapjespan
pureestamper
evt koekenpan

Bereidingswijze

Aardappelblokjes met de knoflook in gezouten water in ca 10 minuten gaar koken en afgieten.
In die tijd in olijfolie de ui in de Hapjespan zacht bakken en voeg specerijen en gember toe.
Koolreepjes erbij en (roer)bak dit op niet te hoog vuur, laat dan met deksel op de pan beetgaar stoven.
Aardappels afgieten en met de boter tot een gladde puree stampen
De koolreepjes door de stamp mengen en op smaak brengen met versgemalen peper
Bak de (kip)shoarma in de olie gaar, voeg honing toe en bak nog even krokant, nie laten verbranden!!
Eet smakelijk!

Bron

Boodschappen Em-Te, iets aangepast

Serveertip

Serveer de kipshoarma bij de stamp en Smullen maar!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten