Chocolade balletjes met glazuur kerstkoekjes

  • Duits, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-01-2018
  • Chocolade balletjes met glazuur kerstkoekjes

    Chocolade balletjes met glazuur kerstkoekjes

    Chocolade balletjes met glazuur kerstkoekjes

Ook deze chococoladekoekjes waren een onderdeel van de door mij voor de Kerst gebakken Kerstkoekjes 2017. Ze waren wel heel snel verdwenen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Deeg
65 gram zachte boter
65 gram bruine basterdsuiker
25 gram keukenstroop
½ losgeklopt ei
160 gram zelfrijzend bakmeel
½ eetlepel cacaopoeder
1 ½ theelepel koek- of speculaaskruiden
Zout

Glazuur
100 gram poedersuiker
2 eetlepels water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier

Bereidingswijze

Alle ingrediënten voor het deeg door elkaar mixen.
Deeg verpakt in plasticfolie plm. 2 uur laten rusten in de koelkast.

Oven voorverwarmen op 175 graden boven- en onder-warmte of 150 graden hete-lucht.

Van het deeg balletjes vormen ter grootte van een walnoot.
Op een met bakpapier beklede bakplaat leggen.
Plm. 12 minuten bakken in het midden van de hete oven.
Af laten koelen.

Voor het glazuur de poedersuiker glad roeren met het water. De balletjes hierin dopen en laten drogen.

Bron

Aangepast recept van internet: Essen und Trinken

Serveertip

Niet alleen lekker met Kerst.....

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten