hapjes happiness
- Europees, Borrelhapje
- 20-30 min.
Opzij, opzij, opzij,, want ik ben haast te laat,Ik heb maar een paar minuten tijd."
09.00 appje : kun jij voor 10 man wat hapjes maken?
" natuurlijk , wanneer moet het klaar? "
11.15 appje : vanmiddag om een uur of 15.00? .....
, en dan kun je een aantal dingen doen, gewoon keihard nee zeggen, maar dat is mijn eer te na , of gewoon ja en er bij vertellen dat het een hoog pablipo gehalte gaat krijgen ( pakjes , blikjes, potjes ) .
verder moest het ook nog lekker ( duhh ) en er ook nog smakelijk uizien, alsof een paar uur van te voren al niet genoeg was.
iedereen kan dit , mits! je alle ingredienten per hapje hebt klaar staan , opmaak is het belangrijkste , plus de goede temperatuur, van steenkoude producten wordt niemand vrolijk.
het nadeel is, je kunt weinig voor bereiden ( niet dat er tijd was ) omdat bij een aantal , de bodem slap en nat wordt, dat wil je niet.
Ingrediënten 10 recipe.people
cassave kroepoek met garnaal en bearnaise:12 stuks kroepoek ( kies de grootste uit de zak )
3 el komkommer zoet zuur , uitgelekt , julliene gesneden
12 grote garnalen , gekookt ,gepeld
z&p udm
bearnaise saus
tuinkerst ( deco )
ossenworst extra:
12 roggebrood rondjes
12 plakjes ossenworst 1,5 cm dik, zelfde doorsnee als het roggebrood
bosje zeer fijn gesnipperde platte peterselie
1/2e el limoensap
1 tl selderijzout
truffelmayonaise
rucola sla, fijn gesneden ( deco )
toast peper mousse:
300 gram peperroom pate
1el. slagroom , ongezoet , ongeklopt
1 el armagnac , cognac
3 el. bramen jam
1 el. slagroom
2 plakken wit brood , in de lengte gesneden .zonder korst.
12 frambozen ( deco )
gevulde pepers met provolone
12 peppadew pepers ongevuld , uitgelekt
100 gram provolone kaas
4 plakken spianata romana
pan con ajo met ansjovis :
12 knoflookbroodjes k&k ( zak pan con ajo idd )
300 gram tomaat bruchetta salade
12 ansjovis filets uitgelekt, afgespoeld , droog gedept
16 kwartel eitjes ( je hebt er 12 nodig idd, maar bij het pellen gaat er geheid wat mis )
bos ui in ringetjes ( deco )
oR
Benodigdheden
oven5 serveer schalen , zorg dat vooral bij de kroepoek en de gevulde pepers de boel niet wegglijdt. bv. je schaal strak afdekken met alu folie en daar 12 kuiltjes in drukken .
kommen
wegwerp spuitzakken , voor alle saus en mousse werkt dat het snelst , dat is 1 van de weinige dingen die je kunt voorbereiden. hoeft niet , je kunt ook gewoon scheppen uit de pot.
keukenmachientje
wok/hapjespan
kookpan
Bereidingswijze
begin met het beleggen van de schalen , dus 1 met kroepoek, 2e met roggebrood, 3e even wachten, 4e ook wachten, 5e met de pan con ajo , allemaal zonder topping dus.
meng vervolgens de pate met room, en armagnac in je keuken machine, zet koel, maar niet koud. meng ook de jam met de slagroom en zet weg.
verwarm je oven op 200 C.
kook de eitjes 4 minuten en laat koud staan tot gebruik, desnoods kun je ze al pellen van te voren.
cassave kroepoek met garnaal en bearnaise:
bestrooi de garnalen met wat zout en peper, verwarm de olie in je wok , en bak op hoog vuur de garnalen voor 2 minuten.
spuit of schep de bearnaise op de kroepoek , druk er 1 garnaal in, top af met wat komkommer en tuinkers. serveer gelijk!
ossenworst extra:
meng het limoensap met de peterselie en selderijzout.
rol nu de zijkanten van de plakjes ossenworst erdoor ( net als bij een pepersteak ) , en leg op de roggebroodrondjes, spuit of lepel er de truffelmayo op, maak af met wat ruculla
toast peper mousse:
bak de plakken brood in de oven tot krokkant,laat afkoelen , besmeer VOOR het snijden met een dikke laag patemousse, snijdt dan pas in 12 3kanten , lepel er wat bramenmengsel op, gevolgd door een framboos. serveer ook weer direkt.
gevulde pepers met provolone:
snijdt de plak kaas in 3 repen van gelijke dikte, pak vervolgens in met de spianata, en snijdt dan weer daar 12 gelijke blokjes van, druk in de pepers.
pan con ajo met ansjovis:
optioneel de broodjes nog even verwarmen in de oven
besmeer ruim met de saldade , en leg er dun gesneden plakjes ei op, maak af met 1 ansjovisfilet per broodje en wat bosuitjes.
Bron
diverse bronnen plus me zaterdagavong snacks
Serveertip
heb je meer tijd, maak dan lekker alle saus zelf ,
neem champignon pate en lepel er wat truffel tapenade op, voor de toast.