1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Parijse flan a la Marja

Parijse flan a la Marja

Door: marja_wessels1

  • Europees, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-01-2018

Ingrediënten 20 personen


Roomboter bladerdeeg

Vanillepudding:
750 ml melk
250 ml slagroom
180 gram rietsuiker (als je van heel zoet houdt 250 gram gebruiken)
100 gram roomboter
3 eieren
100 gram custardpoeder


Tags

Net uit de oven
Net uit de oven
Heel machtig, dus kleine stukjes .......
Heel machtig, dus kleine stukjes .......

Ik ben gek op vanillevla en gek op taart. En toch had ik nog nooit een flan gegeten. Hoe is het mogelijk. ;-)

ik heb inspiratie opgedaan door verschillende recepten te lezen en heb er mijn eigen versie van gemaakt. 

En dit recept is goedgekeurd door mijn Oompie, een flan-expert. :-)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed de bodem van een beboterde bakvorm met de (ontdooide) plakjes bladerdeeg. Prik het deeg op regematige afstanden in met een vork.

Breng in een grote pan de melk, slagroom, boter en 50 gram suiker langzaam tegen het kookpunt aan, maar laat het niet koken. Ondertussen de eieren samen met de rest van de suiker kloppen tot het bleek en wat schuimig is. Voeg hier de custard aan toe en meng verder tot een glad mengsel.
Een derde van de hete melk/room over het eimengsel gieten al roerend met een garde. Dit terug in de pan gieten en het geheel op laag vuur verhitten. Blijf rustig roeren met een garde tot begint in te dikken. Haal van het vuur en giet de warme vanillepudding bovenop het deeg in de Ovenschaal en strijk het glad. Laat het geheel 30 minuten afkoelen op het aanrecht zodat er zich een vel vormt en verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

Bak de flan in 60 minuten gaar. Laat de flan volledig afkoelen en zet hem dan enkele uren in de koelkast.

Tags

Serveertip

Een Flan Pâtissier is het lekkerst als hij koud is, dus serveer hem direct uit de koeling.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marja_wessels1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top