Gipsy chicken oftewel kip in zigeunersaus

  • Balkan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2018

Zachte sliertjes kipfilet in een heerlijke zelfgemaakte iets pikante zigeunersaus.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr kipfilet schoongemaakt
1 L kippenbouillon
Scheutje olijfolie
Klontje boter
2 uien in halve ringen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode paprika in reepjes
1 groene paprika in reepjes
125 gr champignons in dunne schijfjes
1 volle tl gerookt paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree
1 volle el paprikapuree
Scheutje azijn naar smaak
1/2 blik tomaten op sap, gepureerd
1 volle el bruine basterdsuiker
Fijngesneden peterselie


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank
Scherp mes
Kookpan
Staafmixer/blender/keukenmachine
Braadpan

Bereidingswijze

Gaar de kipfilet in de kippenbouillon net onder het kookpunt in ca 10 minuten voor.
Haal ze eruit en laat iets afkoelen, trek ze dan in niet te brede reepjes.

Verwarm de olie en smelt hierin de boter.
Fruit hierin de ui en knoflook aan en bak de paprikareepjes met ze mee.
Champignonschijfjes toevoegen en meebakken.
Paprikapoeder erbij en eventjes meebakken samen met de tomaten- en paprikapuree.
Voeg een scheutje azijn toe en blus af met kippenbouillon.
Laat even binden tot een gebonden saus, kijk welke dikte je deze wil hebben.
Voeg de gepureerde tomaten toe en de basterdsuiker en laat meesudderen voor een minuut of 10.
Kip in de saus doen en zachtjes goed doorroerend 5 minuten door laten garen.
Peterselie erdoor roeren en evt nog op smaak brengen en Smullen maar! Eet smakelijk!

Bron

Vriendin van ons, Gonnie

Serveertip

Lekker met witte rijst en een groentemix of doperwtjes met ui en champignons.

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 26-01-2018

Graag gedaan Poebeerr, hoop dat je het lekker vindt! Fijn weekend, smakelijk en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

poebeerr avatar
poebeerr 26-01-2018

Bedankt voor je recept. Ik ga er morgen meteen mee aan de slag.

Delarosa avatar
Delarosa 22-01-2018

Gelijk heb je Laura, hoop dat t gelukt is met de puree! Graag gedaan en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

ArualB avatar
ArualB 22-01-2018

Neem hem vast mee, eerst naar de super voor de puree. Dank je wel!

Delarosa avatar
Delarosa 22-01-2018

Goh t is weer maandag, tellers zijn weer op 0 gezet hahahahaha... zou t ook zo bij de redactie van Smul werken in hun hoofdjes??? over korte termijngeheugen gesproken dan.......

Delarosa avatar
Delarosa 22-01-2018

Goeiemiddag Ria, bij de grotere AH liggen ze bij de Oost-Europese producten (hier althans..) Dankjewel voor je reactie en Smul-ze alvast! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Delarosa avatar
Delarosa 22-01-2018

Goed om te lezen Hans, dat zal zeker wel gesmaakt hebben ja ;) vriendelijke Smulgroet, Erwin

riawes avatar
riawes 22-01-2018

Erwin neem je recept graag mee. Ga nog op zoek naar de parika puree Groet van Ria

hans3333 avatar
hans3333 22-01-2018

supersaus! had er verse maïskolf bij, en verse frietjes zoals gezegd ( gebakken in ossenwit , what else ) , saus over , en die gaat bij een shaslik pen,

hans3333 avatar
hans3333 21-01-2018

heel toevallig nieuw in het schap bij de app ( xl , dus niet overal nog gok ) paprika puree zoet en pittig van Anatolia , heb de pittig meegenomen , vanaaf op tafel met verse friet , ik laat het je weten , grt hans

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten