Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Gipsy chicken oftewel kip in zigeunersaus

Gipsy chicken oftewel kip in zigeunersaus

Door: Delarosa

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2018

Ingrediënten 4 personen


400 gr kipfilet schoongemaakt
1 L kippenbouillon
Scheutje olijfolie
Klontje boter
2 uien in halve ringen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode paprika in reepjes
1 groene paprika in reepjes
125 gr champignons in dunne schijfjes
1 volle tl gerookt paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree
1 volle el paprikapuree
Scheutje azijn naar smaak
1/2 blik tomaten op sap, gepureerd
1 volle el bruine basterdsuiker
Fijngesneden peterselie



Verder heb je nodig


Snijplank
Scherp mes
Kookpan
Staafmixer/blender/keukenmachine
Braadpan


Zachte sliertjes kipfilet in een heerlijke zelfgemaakte iets pikante zigeunersaus.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gaar de kipfilet in de kippenbouillon net onder het kookpunt in ca 10 minuten voor.
Haal ze eruit en laat iets afkoelen, trek ze dan in niet te brede reepjes.

Verwarm de olie en smelt hierin de boter.
Fruit hierin de ui en knoflook aan en bak de paprikareepjes met ze mee.
Champignonschijfjes toevoegen en meebakken.
Paprikapoeder erbij en eventjes meebakken samen met de tomaten- en paprikapuree.
Voeg een scheutje azijn toe en blus af met kippenbouillon.
Laat even binden tot een gebonden saus, kijk welke dikte je deze wil hebben.
Voeg de gepureerde tomaten toe en de basterdsuiker en laat meesudderen voor een minuut of 10.
Kip in de saus doen en zachtjes goed doorroerend 5 minuten door laten garen.
Peterselie erdoor roeren en evt nog op smaak brengen en Smullen maar! Eet smakelijk!

Tags

Serveertip

Lekker met witte rijst en een groentemix of doperwtjes met ui en champignons.

Bron

Vriendin van ons, Gonnie



Deel dit recept

Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top