Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

  • Internationaal, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-01-2018
  • Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

    Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

    Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

  • Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

    Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

    Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

  • Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

    Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

    Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

  • Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

    Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

    Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

  • Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

    Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

    Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

  • Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

    Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

    Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

  • Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

    Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

    Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

  • Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

    Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

    Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

Deze soep maakte ik voor ons kerstdiner 2017.
Makkelijk te maken en goed voor te bereiden en zo lekker dat ik hem hier neerzet omdat ik hem zeker nog wel vaker ga maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Voor de bouillon:
- botjes en vlees van ree of ander wild
- 3 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 5 jeneverbessen (gekneusd)
- 15 peperkorrels (gekneusd)
- 2 kruidnagels
- 1 ui
- 1 prei
- 1 wortel
- wildfond of bouillon

Voor het garnituur:
- +/- 750 gram gemengde paddenstoelen
- ½ knolselderij
- 1 bosje bladselderij
- eventueel Port, Madeira of sherry
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 41,60 kcal
Koolhydraten 3,91 g
Eiwitten 2,59 g
Vetten 0,73 g

Bereidingswijze

- Zet de botjes en het vlees op met 4 liter water en voeg de tijm, laurier, gekneusde jeneverbessen, gekneusde peperkorrels en kruidnagels toe. Snijd de ui, prei en wortel grof en voeg deze ook toe.
- Laat dit 3 tot 4 uur zachtjes pruttelen op een klein pitje (Dit kon je prima al de dag van te voren doen).
- Haal het vlees uit de pan en doe de bouillon door een passeerdoek (of schone theedoek) hierdoor krijg je een mooie heldere bouillon.
- Zet de bouillon terug op het vuur, haal het vlees van de botjes, snij het in kleine stukjes en doe dat terug in de bouillon.
- Voeg de wildfond of bouillon en eventueel een scheutje Port, Madeira of sherry toe.
- Voeg dan de fijngesneden selderij en knolselderij toe, hou de bouillon tegen de kook an zodat deze nog wel kunnen garen.
- Maak de paddenstoelen schoon en snij (of scheur) ze in stukjes, bak ze kort aan en voeg ze toe aan de bouillon.
- Maak het geheel indien nodig op smaak met peper en zout of wildbouillon.
- Je kunt er eventueel nog wat fijngesneden lente ui overheen strooien.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten