1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Cannelloni
  5. Cannelloni met tomatensausvulling.

Cannelloni met tomatensausvulling.

Door: WillemijnVdb

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2018

Ingrediënten 3 personen


12 pijpjes cannelloni
350 gram (mager runder)gehakt
3 ons fijne soepgroenten
1 pakje Italiaanse Kruidensaus (Honig)
500 ml water
geraspte kaas, bijvoorbeeld oude kaas of harde Italiaanse kaas zoals parmezaan
iets om de ovenschaal mee in te vetten


Verder heb je nodig


Koekenpan met anti-aanbaklaag
roergerei
lepel om de saus in de cannelloni te laten zakken
ovenschaal


Eigenlijk gebruik ik liever geen pakjes, maar voor dit gerecht maak ik een uitzondering, omdat de saus uit het pakje precies de goede binding heeft: niet te dun en niet te dik. Mijn tomatensauzen vallen meestal te vloeibaar uit om cannelloni mee te kunnen vullen. Ooit komt de dag dat ik het zelf goed krijg, maar of het dan net zo lekker wordt? 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in.

Rul het gehakt.

Voeg de soepgroenten toe en bak ze enkele minuten mee.

Voeg de sausmix en het water toe en breng het geheel aan de kook. Zodra de saus begint te verdikken, pan van het vuur nemen.

Zet een cannelloni-pijpje rechtop, laat lepel voor lepel het gehakt-groente-sausmengsel erin zakken en leg het pijpje op zijn plaats. Vul zo alle pijpjes. Verdeel de resterende saus over de gevulde cannelloni. Bestrooi met de kaas.

Zet 20 minuten in de oven bij 200°C.

Tags, ,

Serveertip

Het is wel handig om van tevoren met de droge cannelloni te proberen welke ovenschaal de juiste maat heeft en hoe de pijpjes het best naast elkaar kunnen liggen.

Lekker met salade en/of stokbrood met kruidenboter of focaccia.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van WillemijnVdb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top