Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Aubergines in tomatensaus uit de oven met Apetina® witte kaasblokjes

Aubergines in tomatensaus uit de oven met Apetina® witte kaasblokjes

Door: Apetina

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-01-2018

Apetina® witte kaasblokjes in zout water zijn perfect verpakt in een afsluitbare en herbruikbare beker. Open de beker en u ziet het unieke Apetina® uitlekmandje, waardoor de kaas zijn heerlijke, romige smaak behoud, doordat de kaas permanent is ondergedompeld in zout water. Apetina® witte kaas leent zich bij uitstek voor gebruik in salades, op de grill en in warme gerechten. Apetina® witte kaasblokjes is verkrijgbaar in bekers van 200 gr.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


200g Apetina® witte kaasblokjes
2 aubergines
2 el olijfolie
400g tomatenblokjes
1 teen knoflook, uitgeperst
1 ui, gesnipperd
12 blaadjes munt
1 limoen, geraspt en geperst
40g pijnboompitten, geroosterd


Verder heb je nodig


Koekenpan, staafmixer,


Bereidingswijze

1. Verwarm een oven op 190 graden. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en kerf het vruchtvlees in, maar laat de schil intact. Leg de aubergines op een bakplaat, met de schil naar beneden. Verdeel de olijfolie over de aubergines en voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de aubergines 30 minuten.
2. Maak intussen de tomatensaus: Verhit een beetje olie in een Koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui glazig. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten pruttelen en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
3. Houd 4 muntblaadjes achter en hak de rest fijn. Haal de tomatensaus van het vuur en meng de gehakte munt erdoor.
4. Leg op elk bord een flinke lepel tomatensaus en leg hier de aubergines op. Verdeel de rest van de tomatensaus erover. Verdeel dan de Apetina® witte kaasblokjes, limoenrasp, limoensap en pijnboompitten over de borden. Maak af met de overige muntblaadjes.

Tags, , , , ,

Serveertip

De aubergine kan ook op de Barbecue gemaakt worden, voor een mooie rokerige smaak.



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top