Amandelrondjes Mandeltaler koekjes kerstkoekjes

  • Duits, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-01-2018
  • Amandelrondjes Mandeltaler koekjes kerstkoekjes

    Amandelrondjes Mandeltaler koekjes kerstkoekjes

    Amandelrondjes Mandeltaler koekjes kerstkoekjes

Een paar weken voor de Kerst start ik elk jaar weer met het bakken van mijn "Plätzchen". Ik maak altijd verschillende soorten koekjes die ik verpak in cellofaanzakjes en weggeef aan familie, vrienden en buren. Deze "Mandeltaler" was één van de soorten die ik Kerst 2017 gebakken heb.

Deel dit recept

Ingrediënten 7 personen
60 gram gehakte amandelen
60 gram zachte boter
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Mespunt zout
½ losgeklopt ei
2 druppels amandelaroma
95 gram zelfrijzend bakmeel
30 gram maïzena
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Plastic folie
bakpapier

Bereidingswijze

Boter, suiker, vanillesuiker en zout door elkaar mixen.
Losgeklopte ½ ei en amandelaroma erdoor roeren.
Bakmeel, maïzena en gehakte noten erdoor kneden.
Van het deeg rol(len) vormen en afgedekt met plasticfolie plm. 1 uur in de koelkast leggen.

Oven voorverwarmen op 200 graden (boven- en onder-warmte) of 180 graden hete-lucht.

Deeg in plm. ½ cm dikke plakken snijden.
Naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat leggen en in het midden van de oven 10 tot 12 minuten bakken.
Af laten koelen.

Bron

Internet: Essen und Trinken

Serveertip

In plaats van amandelen zijn hazelnoten ook erg lekker in het koekje

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten