1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Vongole à la champs-élysées

Vongole à la champs-élysées

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-01-2018

Ingrediënten 4 personen


200 g zeebanaan
2 dl room
1 venkel
2 dl pastis
2 kg kokkels
2 kg vongole
1 eetlepel olijfolie
peper en zout



Vongole à la champs-élysées
Vongole à la champs-élysées
Vongole à la champs-élysées
Vongole à la champs-élysées

Uit Parijs deze lekkere vongolé/kokkels met *zeebanaan en uiteraard Pastis .Zeebanaan is een  sappige zeegroente. Het groeit in strengen op zandige grond. De vlezige blaadjes zijn groen, geel en soms prachtig vuurrood van kleur. Deze bijzondere zeegroente heeft een zilte en typisch kruidige smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Spoel de schelpen enkele keren grondig in koud water.
-Blancheer de zeebanaan kort in gezouten, kokend water.
-Snijd de venkel fijn en stoof enkele minuten aan in olijfolie. Doe er de schelpen, de room en de pastis bij en bak tot de schelpen opengaan.
-Kruid bij met peper en zout en dien op met de zeebanaan.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top