Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie
  6. Ravioli met ricotta en spinazie

Ravioli met ricotta en spinazie

Door: LisaenMenno

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-01-2018

Ingrediënten 4 personen


Voor de pasta
200 gr 00 bloem
2 eieren
Scheutje olijfolie
Beetje zout

Voor de ravioli-vulling
200 gram babyspinazie
Half doosje champignons
250 gram ricotta kaas (uitgelekt)
1 ei
25 gram verse geraspte Parmezaanse kaas
¼ theelepel nootmuskaat
Beetje zout
Beetje peper

Voor de tomatensaus
2 vleestomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
Tijm van ongeveer 5 takjes
Scheutje witte wijn
1-2 EL crème fraîche
16 cherrytomaten (rood en geel)
Zout
Peper


Verder heb je nodig


Pastamachine
blender/staafmixer


Lekker recept voor zelfgemaakte ravioli.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de ricottakaas in een zeef/vergiet bekleed met bijv. een kaasdoek uitlekken (om de vulling zo compact mogelijk te maken).

Pasta:
Meng de ingrediënten door elkaar en kneed dit gedurende 10 minuten stevig tot een elastisch deeg. Laat dit vervolgens (afgedekt met plastic folie) 30 minuten in de koelkast rusten.

Tomatensaus
Snij de vleestomaten in grove stukken, snipper de ui. Bak de ui, pers de knoflook erboven uit en bak even mee. Voeg de tomaat toe. Als de tomaat wat zacht begint te worden, voeg je de wijn, peper, zout en tijm toe. Laat dit een tijdje op een laag vuur pruttelen. Let op dat het niet aanbakt, voeg dus zo nodig wat water toe. Als de saus klaar is, pureer je hem met een staafmixer. Deze puree gaat weer terug in de pan en voeg de crème fraîche toe. Snijd de cherrytomaten door de helft en doe deze bij de puree. Zet dit (zeker nog 5 minuten) op laag vuur tot dat de ravioli's klaar zijn.

Ravioli vulling
Snijd de champignons en spinazie in kleine stukjes (ik gebruik een chopper/hakmolen). Bak de champignonstukjes in een pak totdat ze zacht zijn. Voeg de spinazie toe en roerbak dit. Meng in een kom de ricotta, het champignon-spinaziemengsel, een ei, Parmezaanse kaas, nootmuskaat en naar smaak peper en zout tot een smeuïge massa.

Je kunt de ravioli's uitsteken met behulp van een mal of een raviolisteker. Ik gebruik meestal gewoon een glas.

Verdeel het deeg in tweeën en rol het deeg met behulp van de Pastamachine uit. Zorg dat de lappen deeg in het ieder geval breed genoeg zijn zodat je mal/steker/glas erop past. Bestrooi je werkblad met wat bloem, zodat je lappen deeg niet vastplakken. Leg kleine hoopjes vulling met voldoende tussenruimte op het deeg. Leg hier een lap deeg overheen, druk de randjes om de vulling voorzichtig aan. Steek de ravioli's uit. Druk de randjes nog voorzichtig aan. Leg de ravioli op een bord (zorg ook weer dat er bloem op het bord ligt en tussen de ravioli's als ze op/tegen elkaar liggen, anders plakt alles aan elkaar). Rol de restanten deeg weer uit tot een nieuwe lap deeg enz.
Breng een pan water aan de kook met wat zout en olijfolie. Doe de ravioli's in het water en laag ze koken. Ze zijn in principe gaar als ze boven komen drijven.

Serveer de ravioli's met de saus en wat verse Parmezaanse kaas.

Tags, , , , ,

Serveertip

Voor de niet-vegetarische variant kun je bijv. wat gehakt meebakken met de champignons en spinazie, of wat ham toevoegen etc.

Bron

Samenvoegsel van twee recepten: https://juliasalbum.com/spinach-ravioli-cream-sauce-ricotta-cheese-filling-cherry-tomatoes-recipe/ en http://cookingwithmanuela.blogspot.nl/2015/03/ravioli-spinach-ricotta.html



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LisaenMenno
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top