Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Keizerlijke rijst

Keizerlijke rijst

Door: marcdepester

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2018

Ingrediënten 4 personen


25 g geschaafde amandelen
50 g kleine rozijnen
200 g basmatirijst
gemalen kardemom
gemalen kaneel
1/2 dopje saffraanpoeder
gemalen kruidnagels
1 kruidnagel
25 g boter
peper



Lekkere keizerlijke rijst 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Giet 50 cl water in een steelpan, voeg de kardemom toe, de kaneel, de kruidnagel, de saffraan, peper en zout en breng aan de kook, strooi er de rijst in, roer goed, dek af en laat 10 min. sudderen op heel zacht vuur.
-Rooster ondertussen de amandelen in een antikleefpan zonder vetstof op matig vuur.
-Doe de rozijnen en de in stukjes gesneden boter bij de rijst. Meng en laat nog 2 min. zacht koken.
-Breng op smaak, voeg de geschaafde amandelen toe en serveer meteen bij exotische gerechten (Indische of Oosterse), bij vis en schaaldieren.


Tags

Serveertip

€Een mespunt€ betekent een kleine hoeveelheid die je met de punt van een mes neemt, in dit geval moet je in het bijzonder zuinig zijn met de kruidnagel.

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top