Varkensreepjes met bruin bier

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2018
  • Varkensreepjes met bruin bier

    Varkensreepjes met bruin bier

    Varkensreepjes met bruin bier

Gemarineerde varkensreepjes in de wok....... super lekker ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 eetlepels bruine suiker
33 cl bruin bier
1 koffielepel fijngehakte verse tijm
700 g varkensvlees “bruinen en opdienen”
1 limoen
2 eetlepels arachideolie
cayennepeper
1 eetlepel Worcestershiresaus
2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Meng het bier met de geraspte schil en het sap van de limoen, de suiker, de cayennepeper, de tijm en de Worcestershiresaus in een schotel. Kruid met peper en zout. Voeg het in reepjes gesneden varkensvlees toe, meng en zet 1 uur in de koelkast.
-Giet het vlees af (bewaar de marinade).
-Doe de olie in een wok en bak er het vlees goudbruin in op vrij hoog vuur. Voeg dan de marinade en het bindmiddel toe, laat 5 min. op zacht vuur sudderen.
-Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met rijst en geroerbakte wokgroenten.

Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten