Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kippenonderbouten gekonfijt in bier

Kippenonderbouten gekonfijt in bier

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2018

Ingrediënten 4 personen


33 cl blond bier (pils)
2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
200 g gerookte spekblokjes
8 kippenboutjes
4 teentjes knoflook
1/2 citroen
8 blaadjes verse salie + voor de afwerking



Lekker gerecht dat makkelijk te bereiden is 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C).
-Leg de kippenonderbouten in een Ovenschaal samen met de hele, gepelde lookteentjes, de salieblaadjes, de halve, in blokjes gesneden citroen en de spekblokjes. Kruid met peper en zout en overgiet het geheel met bier.
-Laat 45 min. in de warme oven bakken, draai de stukken kip regelmatig om.
-Leg de onderbouten op een bord, giet de saus in een steelpan en laat 2 min. inkoken op hoog vuur. Voeg het bindmiddel toe, laat 1 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout
-Doe alles terug in de ovenschaal en serveer goed warm, bestrooid met gehakte salie.
-Dien op met witloofstoemp.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top