Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Pompoen
  6. Goulash a la Marja uit de oven, variatie met pompoen

Goulash a la Marja uit de oven, variatie met pompoen

Door: marja_wessels1

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-01-2018

Ingrediënten 4 personen


Ongeveer 600 gram sucadelappen in blokjes
3 uien grof snijden
3 tenen knoflook fijn snijden
2 rode puntpaprika's grof gesneden
200 gram pompoen in blokjes
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel zoete paprikapoeder
Bouillonblokje (groenten van Maggi) met halve liter water
Zout en peper


Verder heb je nodig


Braadpan met deksel die in de oven kan

Klaar om de oven in te gaan
Na drie uur pruttelen in de oven
Heerlijk met zilvervliesrijst
Heerlijk met gekookte kruimige aardappels

Ik hou van lekker eten en van koken.  Ik experimenteer graag met koken en zodoende heeft 'mijn' goulash zich verder ontwikkeld.

Heel belangrijk: je maakt dit klaar de dag voordat je het gaat eten! Dat is echt essentieel bij dit recept. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 150 graden.

Bak het vlees met een beetje zout en peper in wat croma aan in een ruime Braadpan (met een deksel) die in de oven kan. Als het vlees bruin is alle gesneden groenten toevoegen. Groenten kort meebakken. Mosterd, paprikapoeder, ketchup en bouillon toevoegen.
Doe de deksel op de pan en zet 'm onder in de oven. Na anderhalf uur doorroeren en de oven op 120 graden zetten. Na anderhalf uur weer doorroeren. De pan terugzetten in de oven die je nu hebt uitgezet. De goulash volledig laten afkoelen in de oven.

De volgende dag langzaam opwarmen op het gas.
Eet smakelijk! 😋

Tags, ,

Serveertip

Lekker met rijst, gekookte aardappelen, aardappelpuree, of op brood.
Maar ook heel lekker bij de patat.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marja_wessels1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top