Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Lamsstoofpotje met kerrie

Lamsstoofpotje met kerrie

Door: marcdepester

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-01-2018

Ingrediënten 4 personen


Noot boter
3 soeplepels geraspte kokosnoot
3 eetlepels arachideolie
250 g Griekse yoghurt
1 eetlepel pikante kerrie
1 kg lamsschouder in sneden of rundstoofvlees
2 teentjes knoflook
25 dl water
1 limoen
4 takjes verse koriander
3 uien
1 vetarm vleesbouillonblokje



Pittig lamsstoofpotje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe 2 eetlepels olie in een stoofpan en bak er de gehakte uien en de geperste lookteentjes in aan op zacht vuur. Dek af en laat fruiten.
-Doe ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote Braadpan en bak er het in blokjes gesneden vlees in op hoog vuur.
-Doe het vlees, wanneer het aan alle kanten mooi bruin gebakken is, bij de uien. Doe het water in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Voeg de yoghurt toe, de kerrie, 2 eetlepels kokosnoot en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u 30' sudderen op heel zacht vuur.
-Breng het vlees, wanneer het heel zacht is, op smaak met peper en zout en serveer het warm, bestrooid met koriander en kokosnoot.
-Werk af met een partje limoen en dien op met basmatirijst.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top