Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Lamskroon met een korstje, raïta met koriander

Lamskroon met een korstje, raïta met koriander

Door: marcdepester

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-01-2018

Ingrediënten 4 personen


4 teentjes knoflook
1/2 bosje koriander, fijngehakt
1,5 koffielepels korianderpoeder
2 lamskronen van elk ongeveer 400g
6 eetlepels olijfolie
50 g paneermeel
2 citroenen
2 eetlepels bladpeterselie en koriander, fijngehakt
250 g natuuryoghurt
zout



Lekkere lamskroon die we minimum 2 u marineren

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Marinade en saus:
-meng in een kom de potjes yoghurt, het ½ bosje fijngehakte koriander, 1 koffielepel korianderpoeder, 3 eetlepels olijfolie, het sap van 1 citroen, zout en peper. Giet de helft van deze marinade in een schaal en voeg 2 in plakjes gesneden lookteentjes toe.
-Leg er de lamskronen in en wentel ze goed in de marinade. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast rusten. Bewaar de resterende saus in een kommetje.

-Neem het vlees 30 min op voorhand uit de koelkast.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Laat de lamskronen uitlekken, verwijder al de lookstukjes die er nog rond zitten.
-Laat ze, in een Braadpan, snel aan alle kanten goudbruin bakken in 1 eetlepel olijfolie. Voeg peper en zout toe en leg ze in een ovenschaal.
-Meng in een kom ½ koffielepel korianderpoeder, 2 geperste lookteentjes, het paneermeel, de verse koriander, de peterselie, de geraspte schil en het sap van 1 citroen, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
-Bedek de lamskronen met deze bereiding om de kruidenkorst te vormen.
- Laat ze 25 à 30 min. in de oven bakken.
-Laat ze 5 min. rusten, versnijd ze dan in plakken langs de ribben. Serveer met de raïta en geroosterd naanbrood.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top