1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Bouillon van knolselder

Bouillon van knolselder

Door: marcdepester

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2018

Ingrediënten 4 personen


1 kleine knolselder
4 sjalotten, grof gehakt
5 laurierblaadjes
5 takjes tijm
2 dl droge witte wijn
1 l visfumet
1 l groentebouillon
Sap van ½ citroen
150 g boter


Bouillon van knolselder
Bouillon van knolselder

=12pxServeer met een vaste vissoort zoals zeeduivel, zeewolf, zeebaars, dorade, zeebarbeel , zowel gebakken als gepocheerd.
=12pxHier hoort een aardappelpuree bij of een aardappelgratin.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-verwijder de kruin en de schillen van de knolselder en was deze grondig met water zodat alle mogelijke vuilresten verwijderd zijn.
-Snijd kruin en schillen in stukken en zet even opzij.
-Snijd het witte vruchtvlees in kleine blokjes en kook ze beetgaar in de groentebouillon.
-Giet de bouillon door een zeef in een pot.
-Laat de blokjes knolselder meteen schrikken in ijswater en laat ze vervolgens uitlekken.

-Stoof de schillen en de kruin zachtjes aan in wat boter met de grof gehakte sjalotten, de laurierblaadjes en tijm.
-Blus met de witte wijn.
-Als de wijn volledig is ingekookt mag de visfumet, het citroensap en de gerecupereerde groentebouillon er bij.
-Laat deze gedurende een uur zachtjes sudderen.
-Giet de bouillon door een zeef. Houd een weinig bouillon apart.
-Laat de rest van de bouillon voor 1/3 inkoken, voeg er de koude boter aan toe, mix, breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
-Verwarm de blokjes knolselder in de resterende bouillon.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top