Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Romige risotto met gebakken knoflookgarnalen en tuinerwtjes

Romige risotto met gebakken knoflookgarnalen en tuinerwtjes

Door: pwiggers

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-2018

Ingrediënten 2 personen


125 gram risotto rijst
2 eetlepels olijfolie
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
1/2 dl witte wijn
plm.1/4 liter kippenbouillon of visbouillon (van tablet)
2 theelepels citroensap
Plm. 200 gram kleine doperwten (tuinerwtjes diepvries)
50 ml slagroom

Plm. 12 gepelde reuzengarnalen
1 eetlepel olijfolie
Peper, zout
1 teentje knoflook gepeld en gesnipperd

gehakte peterselie
geraspte Parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Pan met stevige bodem
koekenpan


Als je het recept goed volgt merk je dat risotto echt niet zo moeilijk te maken is. Eigenlijk kan het niet mis gaan.
Wij eten graag risotto en zijn dol grote garnalen. Deze keer heb ik er nog kleine tuinerwtjes (diepvries) aan toegevoegd. Het was weer een heerlijke maaltijd.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en bak hierin het sjalotje glazig.
Doe de rijst erbij en bak de rijst al roerend mee tot alle korrels glanzen.
Voeg de wijn toe. Breng de rijst aan de kook. Zodra het kookt zet je de warmtebron lager.

Zodra de wijn bijna is opgenomen door de rijst voeg je beetje bij beetje de bouillon toe.
Iedere keer weer een beetje als de eerder toegevoegde bouillon is verdwenen.
Steeds goed roeren zodat de rijst niet aanbrandt.

Voeg na plm. 12 minuten kooktijd de doperwten toe. Ze mogen direct uit de vriezer bij de rijst gevoegd worden. De erwtjes worden gaar met de rijst.
De rijst is gaar na ongeveer 20 tot 22 minuten.
Vindt je de rijst dan nog te rauw en is je bouillon op, voeg dan nog een beetje water of wat extra bouillon toe.
Breng de risotto op smaak met citroensap, peper en de slagroom.

Bak ondertussen de garnalen.
Kruid de garnalen met peper, zout en wat gehakte knoflook.
Verhit 1 eetlepel olie in een Koekenpan en bak de garnalen een paar minuten tot ze mooi roze zien.

Tags, ,

Serveertip

Voor de liefhebber nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas en wat gehakte peterselie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top