
Voor het gehakt:
500 gr gehakt
1 ei
2 teentjes look, geperst
250 gr ricotta
1 handje basilicumblaadjes
Voor de lasagne:
2 courgettes
2 blikken tomatenblokjes
1 el oregano
2 teentjes look, geperst
100 gr gemalen kaas
2 el geraspte Parmezaanse kaas
peper
zout
Heerlijke ovenschotel uit Italië , makkelijk en snel gemaakt .
-Neem een grote kom en meng daarin het gehakt met het ei, de teentjes look, de ricotta en de basilicumblaadjes.
-Snijd met een dunschiller dunne sliertjes van de courgettes.
-Leg twee sliertjes naast mekaar en leg er een lepeltje van het gehaktmengsel op. Maak er nu rolletjes van.
-Neem een grote ovenschaal.
-Giet er de tomatenblokjes in en breng deze op smaak met peper, zout, oregano en look.
-Schik er de courgetterolletjes in en bedek met een laagje gemalen kaas en geraspte Parmezaanse kaas.
-Plaats de schotel gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Njam
meeuw405 23-02-2021
Lekker dus meegenomen. Smulgroet Els
sineke51 15-01-2018
Lijkt me een heerlijk gerecht , ik ga het zeker een keer maken. Bedankt !!