1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kroketjes van duif met truffel en koolsla

Kroketjes van duif met truffel en koolsla

Door: marcdepester

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-01-2018

Ingrediënten 4 personen


4 duivenborsten
2 eetlepels rozijnen
1 sjalot
50 g bloem
1 ei
50 g paneermeel
enkele plakjes wintertruffel
1 laurierblaadje
3 jeneverbessen
4 dl wildfond
2 dl vleesgelei
1 knoflookteentje
3 eetlepels olijfolie
1/4 witte kool
1 lente-ui
50 g gedroogde veenbessen
2 eetlepels wittewijnazijn
1 eetlepel mayonaise
peper en zout


Kroketjes van duif met truffel en koolsla
Kroketjes van duif met truffel en koolsla

Luxe culinaire kroketjes voor een bijzondere gelegendheid . Geserveerd als voorgerecht of als hoofdgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 50 min. + 30 min. afkoeltijd + 1 u vriestijd

-Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook in de olijfolie en bak de duivenborsten enkele minuten tot ze bruin zijn.
Voeg de rozijnen, de jeneverbessen, het laurierblaadje en de wildfond toe. Laat 30 min sudderen zonder deksel. Haal er de duivenborsten uit en snijd het vel eraf.
-Laat het braadvocht nog enkele min. inkoken. Haal het laurierblad eruit en mix dit vocht.
-Cutter de duivenborsten en de wintertruffel fijn in een hakmolentje of blender.
-Zeef het braadvocht en meng het onder het fijngehakte vlees.
-Laat de vleesgelei smelten door het even op te warmen en voeg toe aan het vlees.
-Laat dit mengsel 30 min. opstijven in de koelkast.

-Maak er balletjes van met behulp van een ijsschep en laat ze 1 u in de diepvriezer opstijven.
Maak de koolsla:
-hak de kool fijn met behulp van een mandoline en voeg er de wittewijnazijn, de mayonaise, de veenbessen en het fijngesnipperd lente-uitje aan toe. Breng op smaak met zout en peper.
-Paneer de balletjes dubbel: haal ze door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit.
-Frituur de kroketten op 190°C tot ze mooi goudbruin zijn. Dien op met de koolsla.

Tags

Serveertip

Kooktip


Het invriezen zorgt ervoor dat je mooiere balletjes kunt vormen. Zorg er echter wel voor dat ze helemaal ontdooid zijn tijdens het bakken. Verifieer even na het bakken van de eerste kroket.

Bron

Delhaize



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top